plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pohár Ferrero Rocher v domácom vyhotovení: Božská chuť neodolateľného dezertu, jednoduchá a rýchla príprava!

Ak ste milovníkmi cukroviniek Ferrero Rocher, tak by ste rozhodne mali vyskúšať tento dezert pripravený v pohároch.

Viacvrstvová delikatesa, ideálne vhodná na párty alebo k šálke kávy.

 

 

Fantastický dezert sladkého potešenia podľa receptu z youtube.

Potrebujeme:

(na 5 pohárov s objemom 175 ml)

Na prvú vrstvu:

75 g čokoládových sušienok

Na druhú vrstvu:

250 g smotany na šľahanie

1 PL kryštálového cukru

1 vrchovatú PL nutelly

Na tretiu vrstvu:

100 g smotany na šľahanie

100 g mliečnej čokolády

Na štvrtú vrstvu:

30 g lieskových orieškov

Na piatu vrstvu:

200 g smotany na šľahanie

1 PL kryštálového cukru

vanilkovú esenciu

Na dekoráciu:

guličku Ferrero Rocher

Postup:

Na začiatku rozmixujeme sušienky na prášok.

Pridáme ich na dno pohárov (časť si odložíme na ozdobenie).

Do misky pridáme smotanu, cukor, nutellu.

Všetko spolu rozmiešame pomocou metličky.

 

 

Zmes mixérom rozšľaháme na hustý krém, vložíme ho do cukrárskeho vrecka.

Pridáme vrstvu do pohárov.

Na menšie kúsky nasekanú čokoládu pridáme do horúcej smotany.

Pomocou špachtle dobre premiešame.

 

 

Riedku čokoládovú zmes pomocou vrecka pridáme ako ďalšiu vrstvu.

Poháre vložíme do chladničky, aby zmes stuhla.

 

 

Nožíkom nasekané lieskové orechy za priebežného miešania smažíme na panvici na strednom stupni asi 5 minút.

Necháme vychladnúť.

Nasypeme ich do pohárov na čokoládovú vrstvu.

 

 

Do misky pridáme smotanu, cukor, vanilkovú esenciu a mixérom šľaháme do tuha.

Krém aplikujeme pomocou vrecka ako poslednú vrstvu.

Pridáme sušienkový prášok a nakoniec guličku Ferrero Rocher.

 

 

Neodolateľný krémový dezert môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes