plny-hrniec_transparent_negativ.png

Poháre „Čierny les“: Keď dáte na stôl tento dezert, neoplatí sa vám ani piecť – každý vyjedá len toto!

Výborný dezert, vyvážený a fantasticky chutný.

Výborný dezert, vyvážený a fantasticky chutný.

Potrebujeme:

Biely krém:

  • 50 dkg mascarponu
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 15 dkg práškového cukru (možno ochutnať)
  • 1 balenie vanilkového cukru

čokoládový krém

  • 1 sáčok s čokoládového puding u
  • 10 dkg horkej  čokolády
  • 10 dkg masla
  • 10 dkg kr. cukru
  • 4 dl mlieka
  • vanilková aróma (pár kvapiek)

okrem toho

  • 10 kusov medových perníkov alebo kakaových sušienok rozdrvených
  • trochu rumu (voliteľné)

Postup:

Mascarpone zmiešame s tekutou smotanou, cukrom, vanilkovou arómou a vyšľaháme.

Uvaríme čokoládový puding s mliekom a cukrom. Do horúceho pudingu vmiešame čokoládu a maslo, kým sa nerozpustia.

Perníky rozmrvíme a ideme vrstviť.

Do pohárov vrstvíme biely krém, perník pokvapkaný rumom, čokoládový krém a opäť biely krém. Na vrch opäť nasypeme perník a pokvapkáme rumom. Dáme vychladiť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

Najlepšie recepty na dnes