Výborný dezert, vyvážený a fantasticky chutný.
Potrebujeme:
Biely krém:
- 50 dkg mascarponu
- 50 ml smotany na šľahanie
- 15 dkg práškového cukru (možno ochutnať)
- 1 balenie vanilkového cukru
čokoládový krém
- 1 sáčok s čokoládového puding u
- 10 dkg horkej čokolády
- 10 dkg masla
- 10 dkg kr. cukru
- 4 dl mlieka
- vanilková aróma (pár kvapiek)
okrem toho
- 10 kusov medových perníkov alebo kakaových sušienok rozdrvených
- trochu rumu (voliteľné)
Postup:
Mascarpone zmiešame s tekutou smotanou, cukrom, vanilkovou arómou a vyšľaháme.
Uvaríme čokoládový puding s mliekom a cukrom. Do horúceho pudingu vmiešame čokoládu a maslo, kým sa nerozpustia.
Perníky rozmrvíme a ideme vrstviť.
Do pohárov vrstvíme biely krém, perník pokvapkaný rumom, čokoládový krém a opäť biely krém. Na vrch opäť nasypeme perník a pokvapkáme rumom. Dáme vychladiť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty