plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pohár kefíru a mletého mäsa: Rýchla a jednoduchá večera!

Mimoriadne chutné, svieže a šťavnaté fašírky pečené v rúre.

Recept som náhodou objavil na internete, neváhal som ho vyskúšať a odvtedy ho pripravujem pravidelne.

 

 

Výnimočný recept na kefírové fašírky z youtube kanála Щи да Каша.

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

200 ml kefíru

2 vajcia

1 ČL soli

1/2 ČL citrónového korenia

2 cibule

3 strúčiky cesnaku

120 g strúhanky

rastlinný olej

Na omáčku:

kôpor

1 strúčik cesnaku

3 PL majonézy

Postup:

Do misky pridáme mleté mäso.

Nalejeme 100 ml kefíru a vidličkou premiešame.

 

 

Do samostatnej misky nasypeme strúhanku.

Nalejeme kefír, zmiešame.

A necháme 10 minút pôsobiť.

 

 

Na panvici zohrejeme olej, pridáme na veľké kocky nakrájanú cibuľu.

Cibuľu smažíme 2 minúty.

 

 

Do nádoby od mixéra pridáme osmaženú cibuľu, cesnak a rozšľaháme.

Do misky s mäsovou zmesou pridáme cibuľovú zmes.

A pridáme aj strúhanku napučanú v kefíre.

 

 

Ďalej pridáme soľ a korenie.

Nakoniec pridáme vajcia a vidličkou vymiešame do hladka.

 

 

Mäsovú zmes vložíme do plastového vrecka, pobúchame po stole a preložíme naspäť do misky.

Plech vymastíme olejom a poukladáme v rukách vytvarované fašírky.

 

 

Plech vložíme do rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

Do menšej misky pridáme nasekaný kôpor.

 

 

Nastrúhame strúčik cesnaku a pridáme majonézu.

Všetko spolu zmiešame lyžicou.

 

 

Hotové kefírové fašírky servírujeme s lahodnou omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes