plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pohár cmaru zmiešam s múkou a za 15 minút mám celú horu nadýchaných lievancov: Teší sa celá rodina!

Jemné, nadýchané a plnené sladkými jablkami – tanier horúcich lievancov je spomienkou na detstvo.

 

 

Chcete ich znovu pripraviť?

Určite vyskúšajte recept uvedený nižšie, väčšinu potrebných ingrediencií už máte doma.

Vynikajúci recept na tradične obľúbené jablkové lievance z portálu pysznosci.

Je niečo lepšie ako tanier teplých lievancov?

Môžete ich jesť na raňajky, obed aj večeru.

 

 

Po celý rok, bez ohľadu na počasie.

Toto je jedno z jedál, ktoré sme jedli ako deti.

Dajú sa pripraviť na mnoho rôznych spôsobov, no najbežnejšie sú kvasnicové.

Predstavujeme recept na jedinečné cmarové lievance, ktoré chutia ako tvarohový koláč.

Tieto lievance máte pripravené za chvíľu.

Dajú sa pripraviť na desiatky spôsobov a každý recept vyjde trochu inak.

 

 

Začnime jogurtovými lievancami.

Jednoducho zmiešame jogurt s vajcom a trochou múky.

Po vysmažení sú lievance mimoriadne mäkké a veľmi sýte.

 

 

Niektorí obľubujú ťažké tvarohové lievance, ktoré chutia ako tvarohový koláč.

Tvaroh vymiešame so žĺtkami.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

 

 

Všetky ingrediencie zmiešame.

Nakoniec pridáme malé množstvo múky, aby sa ingrediencie spojili.

Zmes vložíme do panvice s trochou oleja, vytvarujeme a osmažíme z oboch strán.

Milovníci banánového chleba si určite obľúbia banánové lievance.

Základom sú banány, ktoré treba roztlačiť s vajíčkom a štyrmi lyžicami múky.

Pridaním jedlej sódy budú lievance jemné a veľmi nadýchané.

 

 

Nemáte chuť na experimentovanie v kuchyni?

Pripravte klasické lievance podľa nižšie uvedeného receptu.

Chutia rovnako ako tie, ktoré nám pripravovali naše mamy.

 

Na cmarové lievance potrebujeme:

1 pohár cmaru

500 g hladkej múky

4 PL kryštálového cukru

 

 

1 balenie sušeného droždia

5 PL mlieka

2 stredne veľké jablká

2 vajcia

1 balenie vanilkového cukru

rastlinný olej na vysmážanie

Voliteľné:

práškový cukor

džem

Postup:

Do veľkej misky pridáme cukor, vanilkový cukor, mlieko, vajce, múku a droždie.

Všetko dôkladne premiešame.

Necháme odstáť 30 minút na teplom mieste, aby cesto zdvojnásobilo svoj objem.

 

 

Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.

Pridáme do cesta a počkáme ďalších 15 minút.

Keď cesto vykysne, zohrejeme panvicu.

 

 

Do panvice nalejeme 5 lyžíc oleja a dobre zohrejeme.

Cesto vložíme do panvice a vytvarujeme lievance.

Smažíme ich z oboch strán 2 minúty.

 

 

Hotové lievance posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes