Pohánkové karbonátky

Zmena môže byť niekedy nielen veľmi chutná, ale aj zdravá. Vyskúšajte karbonátky pnej zdravej pohánky a doprajte si namiesto klasického mäsového pokrmu vynikajúcu bezmäsitú alternatívu.

Potrebujeme:

200 g pohánky

1 lyžicu masla

1 cibuľu

600 ml vody

150 g strúhanky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 vajcia

100g strúhaného syra (ideálne s nižším obsahom tuku)

Štipku majoránky

Soľ a korenie podľa chuti

1 strúčik cesnaku

2 lyžičky jarnej cibuľky nasekanej nadrobno (príp. petržlenu)

Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme dozlatista osmažíme na masle. Pohánku prepláchneme vodou a pridáme k cibuli. Krátko osmažíme.

Potom zmes na panvici zalejeme vriacou vodou (cca 500 -600 ml) a uvaríme hustú kašu. Kašu doslíme a dokoreníme podľa chuti. Keď je hotová, zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.

Do kaše pridáme vajcia, 1/3 strúhanky, majoránku, syr, pretlačný cesnak, jarnú cibuľku, soľ a korenie podľa chuti. Z hmoty tvarujeme jednotlivé karbonátky a vyprážame ich z oboch strán na rastlinnom oleji.

Podávame s čerstvou zeleninou, alebo so zemiakovou kašou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)