Pohánka je vďaka svojmu jedinečnému zloženiu považovaná za superpotravinu. Vysoký obsah vlákniny, železa, a vitamínov skupiny B, to sú len niektoré z mnohých benefitov, ktoré konzumácia tejto obilniny prináša nášmu telu. Okrem toho je však pohánka aj úžasne chutná. Vyskúšajte tento vynikajúci recept a ak ste náhodou pohánku doteraz pri varení nepoužívali, po tomto jedle si ju určite zamilujete.
Potrebujeme:
500 g (môžete použiť ľubovolné mäso, ja som zvolila morčacie prsia)
150 g pohánky
2 vajcia
2 cibule
200 g paradajkovej omáčky
Soľ a korenie podľa chuti
Hladkú múku – na obaľovanie
Postup:
Pohánku umyjeme, vložíme do vriacej vody a varíme do mäkka. Potom zložíme z plameňa scedíme a necháme chvíľku vychladnúť.
Mäso zomelieme (ak použijeme mleté mäso z obchodu, máme o starosť menej).
K mletému mäsu pridáme vajcia, soľ a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešame.
K mäsu pridáme pohánku a opäť dôkladne premiešame.
Z hmoty tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v múke a vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista.
Potom očistíme cibuľu, nakrájame a orestujeme na rastlinnom oleji dozlatista.
Na cibuľku nalejeme paradajkovú omáčku, alebo paradajkovú pastu, ktorú rozriedime vodou v pomere (1:1).
Nakoniec do hrnca vložíme karbonátky, zakryjeme a varíme na miernom ohni 20-25 minút.
Potom stačí zložiť z plameňa, nechať chvíľu vychladnúť a môžeme si pochutnávať na tomto lahodnom, šťavnatom a veľmi chutnom jedle.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: rutxt