Vynikajúci a úplne jednoduchý nápad z lístkového cesta, ktorý nahradí klasické veterníky.
Je to vynikajúce, rýchle a fantasticky chutné, určite skúste.
Potrebujeme:
1 hárok lístkového cesta (kúpila som chladené v Lidli)
1 bal. vanilkového pudingu (ja som dala puding bez varenia)
300 ml mlieka
300 ml smotany na šľahanie
Voliteľné:
Ovocie
Práškový cukor
Čokoládová poleva
Postup:
Lístkové cesto si nakrájame na štvorce pomocou radielka.
Potrieme mliekom.
Dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
Pečieme asi 15-20 minút.
Puding bez varenia si vyšľaháme v studenom mlieku.
Vyšľaháme si aj smotanu.
Obe hmoty spojíme.
Puding môžete urobiť aj klasický varený.
Necháme vychladnúť.
Následne vmiešame do šľahačky.
Upečené cesto rozrežeme v strede.
Na jednu polovicu nanesieme krém pomocou cukrárskeho vrecka.
Položíme vrchnú časť cesta a máme hotovo.
Okrem krému môžeme pridať aj čerstvé drobné ovocie.
Prípadne aj kúsky čokolády alebo oriešky.
Nakoniec môžeme ešte posypať práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)