Zmiznú za 1 minútu. Rýchle a krehučké podušky z lístkového cesta: Mali taký obrovský úspech, že klasické veterníky už ani nerobím!

Vynikajúci a úplne jednoduchý nápad z lístkového cesta, ktorý nahradí klasické veterníky.

Je to vynikajúce, rýchle a fantasticky chutné, určite skúste.

 

 

Potrebujeme:

1 hárok lístkového cesta (kúpila som chladené v Lidli)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. vanilkového pudingu (ja som dala puding bez varenia)

300 ml mlieka

300 ml smotany na šľahanie

Voliteľné:

 

 

Ovocie

Práškový cukor

Čokoládová poleva

Postup:

Lístkové cesto si nakrájame na štvorce pomocou radielka.

 

 

Potrieme mliekom.

Dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

Pečieme asi 15-20 minút.

 

 

Puding bez varenia si vyšľaháme v studenom mlieku.

Vyšľaháme si aj smotanu.

 

 

Obe hmoty spojíme.

Puding môžete urobiť aj klasický varený.

Necháme vychladnúť.

 

 

Následne vmiešame do šľahačky.

Upečené cesto rozrežeme v strede.

 

 

Na jednu polovicu nanesieme krém pomocou cukrárskeho vrecka.

Položíme vrchnú časť cesta a máme hotovo.

 

 

Okrem krému môžeme pridať aj čerstvé drobné ovocie.

Prípadne aj kúsky čokolády alebo oriešky.

 

 

Nakoniec môžeme ešte posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay