plny-hrniec_transparent_negativ.png

Už NIKDY nevyhodíte starý chlieb: Zaručene najväčšia pochúťka, aká môže byť – ULOŽTE SI!

Fantastický nápad, ako využiť starší chlebík. Ja som to vyskúšala ako pohostenie pre návštevu a malo t ohromný úspech.

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

1 starší chlieb

1 veľká cibuľa

3 strúčiky cesnaku

mleté ​​mäso (250 gramov)

1/2 lyžičky čierneho korenia

1 čajová lyžička soli (8 gramov)

1 lyžička červenej papriky

1/2 lyžičky mäty

1/2 lyžičky tymiánu

Na omáčku:

4 vajcia

1 pohár mlieka (200 ml)

kôpor

Ďalej:

1 červená paprika

1 zelená paprika

syr čedar (100 gramov)

Postup:

Chlieb si nakrájame na plátky.

Pripravíme si zapekaciu misu s priemerom 30 cm a vymastíme ju maslom.

Na dno uložíme plátky chlebíka.

Pripravíme si plnku z mletého mäsa.

Mäso jednoducho zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľkou, soľou a koreninami.

Dôkladne premiešame.

Tvoríme menšie fašírky, ktoré ukladáme na krajce chleba.

Rozložíme aj kôpor.

Vajcia vymiešame s petržlenovou vňaťou a nalejeme na chlieb s mäsom.

Na vrch uložíme aj nakrájané kúsky papariky.

Pečenie v rúre na 200 ° C, asi 25 minút.

Potom posypeme syrom.

Zapečieme pri teplote 180 ° C v rúre, 10 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes