Fantastický nápad, ako využiť starší chlebík. Ja som to vyskúšala ako pohostenie pre návštevu a malo t ohromný úspech.
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
1 starší chlieb
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
mleté mäso (250 gramov)
1/2 lyžičky čierneho korenia
1 čajová lyžička soli (8 gramov)
1 lyžička červenej papriky
1/2 lyžičky mäty
1/2 lyžičky tymiánu
Na omáčku:
4 vajcia
1 pohár mlieka (200 ml)
kôpor
Ďalej:
1 červená paprika
1 zelená paprika
syr čedar (100 gramov)
Postup:
Chlieb si nakrájame na plátky.
Pripravíme si zapekaciu misu s priemerom 30 cm a vymastíme ju maslom.
Na dno uložíme plátky chlebíka.
Pripravíme si plnku z mletého mäsa.
Mäso jednoducho zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľkou, soľou a koreninami.
Dôkladne premiešame.
Tvoríme menšie fašírky, ktoré ukladáme na krajce chleba.
Rozložíme aj kôpor.
Vajcia vymiešame s petržlenovou vňaťou a nalejeme na chlieb s mäsom.
Na vrch uložíme aj nakrájané kúsky papariky.
Pečenie v rúre na 200 ° C, asi 25 minút.
Potom posypeme syrom.
Zapečieme pri teplote 180 ° C v rúre, 10 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)