Stačí len nakrájať a dať všetko do FĽAŠE: Skvelý a jednoduchý RECEPT namiesto salámy z obchodu!

Pripravte si domácu salámu bez zbytočných konzervantov a pochutnajte si na kvalite, ktorú si vyrobíte vlastnými rukami.

S týmto receptom z youtube to nie je žiadny problém a chuť vás milo prekvapí!

 

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

Potrebujeme:

300 g údených alebo varených kuracích pŕs (môžete skombinovať aj 2 druhy mäsa, z každého po 150 g)

4 varené vajcia

40 g kôpru

1 – 2 strúčiky cesnaku

200 g kefíru

1 PL horčice

35 g želatíny + 100 g studenej vody

soľ podľa chuti

plastovú fľašu

Postup:

Ako prvé si dajte do misky želatínu, zalejte ju vodou.

Nechajte napučať (alebo postupujte podľa návodu na obale).

Potom si nakrájajte údené prsia na malé kúsky.

Vajcia natvrdo si olúpte.

Pokrájajte na malé kúsky alebo ich nastrúhajte na hrubom strúhadle.

Všetko vložte spolu do misy.

Pridajte nasekaný kôpor, prelisovaný cesnak a všetko spolu dobre premiešajte.

Želatínu si zohrejte v mikrovlnnej rúre, alebo vo vodnom kúpeli.

Do misy si nalejte kefír, pridajte soľ, horčicu a želatínu.

Z plastovej fľaše si odrežte hrdlo.

Naplňte ju mäsovou zmesou.

 

 

 

 

Takto naplnený obsah fľaše teraz zalejte kefírovou zmesou.

Fľašu priebežne jemne stláčajte, aby sa kefírová zmes dostala všade.

 

 

 

 

Hornú časť fľaše prekryte potravinárskou fóliou.

Odložte do chladničky aspoň na 4 – 5 hodín, najlepšie však na noc.

Po stuhnutí opatrne narežte plastovú fľašu a dajte ju dolu.

 

 

 

 

Saláma už perfektne drží tvar, takže ju stačí len nakrájať a môžete podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Vode návod: