plny-hrniec_transparent_negativ.png

Plný vitamínov: Chrumkavý šalát z marinovanej kapusty, cesnaku a mrkvy!

Úžasne chutný šalát z kapusty, voňavého cesnaku a ďalšej zelninky v sladko-kyslom náleve. Pochutnávať si na ňom môžete už o pár hodín.

Jeseň u nás doma patrí príprave kapusty na rôzne spôsoby. Okrem nakladanej kapusty je u nás neodmysliteľná aj táto pochúťka v podobe vynikajúceho sladko-kyslého chrumkavého šalátu. Okrem vynikajúcej chuti je táto dobrota plná vitamínov a živín, pripravte si ju k nedeľnému obedu aj vy!

Potrebujeme:

1 hlávku kapusty

2 ks mrkvy

500 ml vody

60 ml repkového oleja

4 strúčiky cesnaku

1 papriku

3 lyžice trstinového cukru

½ šálky octu

Trochu feferóny nakrájanej nadrobno – voliteĺné

½ lyžičky čierneho korenia

Štipku koriandru

1 lyžicu soli

Postup:

Kapustu zbavíme hlúbu a nastrúhame natenko. Rovnako očistíme a nastrúhame aj mrkvu. K zelenine pridáme pretlačený cesnak, koriander, chilli a 10 ml oleja, ktorý sme mierne zahriali na plameni. Zeleninu premiešame a pridáme k nej aj očistenú papriku nakrájanú natenko.

Vodu, zvyšný olej , soľ a cukor zmiešame a preložíme na plameň. Keď zmes začne vrieť, zložíme z plameňa a pridáme ocot.

Horúci nálev nalejeme na zeleninu, necháme vychladnúť a vložíme na noc do chladničky odležať. Na druhý deń si môžeme pochutnávať na skvelej prílohe k obedu.

zdroj: sovkusom

Najlepšie recepty na dnes