Jeseň u nás doma patrí príprave kapusty na rôzne spôsoby. Okrem nakladanej kapusty je u nás neodmysliteľná aj táto pochúťka v podobe vynikajúceho sladko-kyslého chrumkavého šalátu. Okrem vynikajúcej chuti je táto dobrota plná vitamínov a živín, pripravte si ju k nedeľnému obedu aj vy!
Potrebujeme:
1 hlávku kapusty
2 ks mrkvy
500 ml vody
60 ml repkového oleja
4 strúčiky cesnaku
1 papriku
3 lyžice trstinového cukru
½ šálky octu
Trochu feferóny nakrájanej nadrobno – voliteĺné
½ lyžičky čierneho korenia
Štipku koriandru
1 lyžicu soli
Postup:
Kapustu zbavíme hlúbu a nastrúhame natenko. Rovnako očistíme a nastrúhame aj mrkvu. K zelenine pridáme pretlačený cesnak, koriander, chilli a 10 ml oleja, ktorý sme mierne zahriali na plameni. Zeleninu premiešame a pridáme k nej aj očistenú papriku nakrájanú natenko.
Vodu, zvyšný olej , soľ a cukor zmiešame a preložíme na plameň. Keď zmes začne vrieť, zložíme z plameňa a pridáme ocot.
Horúci nálev nalejeme na zeleninu, necháme vychladnúť a vložíme na noc do chladničky odležať. Na druhý deń si môžeme pochutnávať na skvelej prílohe k obedu.
zdroj: sovkusom