plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemný jablkový koláč s tvarohom: Stačí len nastrúhať do formy a zaliať, tento jablčník má najväčší úspech!

Výborný a veľmi jemný tvarohový koláč s  jablkami a jednoduchou prípravou. Vynikajúci je aj s hruškami alebo plátkami broskýň. 

Výborný a veľmi jemný tvarohový koláč s  jablkami a jednoduchou prípravou. Vynikajúci je aj s hruškami alebo plátkami broskýň.

Potrebujeme:

1 kus vajce

80 gramov práškový cukor

125 gramov maslo

200 gramov hladká múka

1 lyžička kypriaci prášok do pečiva

1 vrecúško vanilkový cukor

Jablková vrstva

2-3 kusy jablká + 1/2 sáčku škoricový cukor

Náplň:

750 gramov mäkký tvaroh

120 gramov práškový cukor

3 kusy vajcia

50 mililitrov mlieko

1 vrecúško vanilkový cukor

Na ozdobu:

Plátky jabĺk

1/2 sáčku škoricový cukor

Postup:

Maslo si necháme zmäknúť. Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme tak na pol hodinky do chladničky. Medzitým si jablká na náplň okrájíme a nastrúhame na hrubo. Potom cestom vyložíme dno a boky tortovej formy, tak do výšky 2 cm pod okraj.

Na cesto nasypeme nastrúhané jablká a posypeme škoricovým cukrom. Na krém si zmiešame tvaroh s cukrom, vanilkovým cukrom, žĺtky a mliekom. Z bielkov ušľaháme sneh a vmiešame do krému. Krém nalejeme do tortovej formy na jablká, uhladíme do roviny.

Na ozdobu uložíme po obvode tvarohovej náplne plátky jabĺk. Posypeme zvyškom škoricového cukru. Dáme piecť do rúry na 170 stupňov, asi tak na 45 – 55 minút.

Koláčik chutí najlepšie, keď ho necháme 4-5 hodín uležať – cesto zvláčnie a náplň bude ešte chutnejšia.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes