Výborná plnka z tlačenkového vrecka, perfektná príloha nielen k slávnostnému jedlu.
U nás doma sa jedáva aj sama, len nakrájam a už je polovica fuč. :-)
Potrebujeme:
5-6 starších rožkov
1 menšia cibuľa
2 vajcia
petržlen
pažitka
bazalka
zelené vňate (na jar môžete dať aj mladú žihľavu)
70 g maslo
Oregano
soľ
mleté čierne korenie
majoránka
domáca vegeta
2 strúčiky cesnaku
Mlieko (na pokvapkanie rožkov)
Štipku muškátový oriešok
Voliteľné: šunka, údené mäso…
Postup:
Cibuľku nakrájame nadrobno.
Rovnako si nadrobno nakrájame aj vňate a bylinky.
Na panvici si na masle opražíme cibuľku dozlatista.
Rožky pokrájame na drobné kocky a zvlhčíme mliekom.
Posypeme oreganom, majoránu, muškátovým orieškom, vegetou a soľou.
Pridáme 2 pretlačené strúčiky cesnaku.
Ak chcete, môžete pridať aj nakrájanú šunku, údené, alebo iné mäsko.
My robíme obe verzie ale najčastejšie zvykneme pripravovať bezmäsitú verziu, keďže plnku podávame hlavne k mäsku.
Do zmesi pridáme 2 vajíčka, vňate, opraženú, vychladnutú cibuľku.
Všetko dobre premiešame, naplníme do sáčkov od tlačenky, dobre natlačíme, aby v zmesi neboli vzduchové bublinky.
Zaviažeme.
Potom sáčky obalíme do alobalu a vložím do pekáča s vodou.
Necháme na sporáku variť najprv z jednej.
Potom z druhej strany cca 15 minút.
Neprikrývame, aby nám plnka nepraskla.
Po uvarení necháme vychladnúť.
Je to výborná príloha, aj pochúťka na studenú misu.
Vďaka tvaru veľmi pekne vyzerá.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)