plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemná a jednoduchá PLNKA z vrecka podľa deda šéfkuchára: Taká výborná, že doma pýtajú aj bez mäsa a nikdy jej nie je dosť!

Výborná plnka z tlačenkového vrecka, perfektná príloha na Veľkú noc. U nás doma sa jedáva aj sama, len nakrájam a už je polovica fuč. :-)

Výborná plnka z tlačenkového vrecka, perfektná príloha nielen k slávnostnému jedlu.

U nás doma sa jedáva aj sama, len nakrájam a už je polovica fuč. :-)

 

 

Potrebujeme:

5-6 starších rožkov

1 menšia cibuľa

2 vajcia

petržlen

pažitka

bazalka

zelené vňate (na jar môžete dať aj mladú žihľavu)

70 g maslo

Oregano

soľ

mleté čierne korenie

majoránka

domáca vegeta

2 strúčiky cesnaku

Mlieko (na pokvapkanie rožkov)

Štipku muškátový oriešok

Voliteľné: šunka, údené mäso…

Postup:

 

 

Cibuľku nakrájame nadrobno.

Rovnako si nadrobno nakrájame aj vňate a bylinky.

Na panvici si na masle opražíme cibuľku dozlatista.

Rožky pokrájame na drobné kocky a zvlhčíme mliekom.

 

 

Posypeme oreganom, majoránu, muškátovým orieškom, vegetou a soľou.

Pridáme 2 pretlačené strúčiky cesnaku.

 

 

Ak chcete, môžete pridať aj nakrájanú šunku, údené, alebo iné mäsko.

My robíme obe verzie ale najčastejšie zvykneme pripravovať bezmäsitú verziu, keďže plnku podávame hlavne k mäsku.

 

 

Do zmesi pridáme 2 vajíčka, vňate, opraženú, vychladnutú cibuľku.

Všetko dobre premiešame, naplníme do sáčkov od tlačenky, dobre natlačíme, aby v zmesi neboli vzduchové bublinky.

Zaviažeme.

Potom sáčky obalíme do alobalu a vložím do pekáča s vodou.

 

 

Necháme na sporáku variť najprv z jednej.

Potom z druhej strany cca 15 minút.

Neprikrývame, aby nám plnka nepraskla.

 

 

Po uvarení necháme vychladnúť.

Je to výborná príloha, aj pochúťka na studenú misu.

Vďaka tvaru veľmi pekne vyzerá.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes