Plnený toast „špeciál“: Stačilo raz skúsiť a chleba vo vajíčku už nikto nepýta – všetci chcú len toto!

Potrebujeme pre 2 osoby:

4 plátky chleba

2 slaná slanina, ale šunka je vynikajúca,

Jarná cibuľa (približne 15 cm, hlavne zelená)

červená kapusta alebo paprika 2 – 3 pásy

2 vajcia 

1 lyžička kyslej smtoany

1 lyžička horčice

2 lyžice oleja na pečenie.

Cesnak

Postup:

Vyberieme strednú časť chleba tak, aby zostala hrúbka jeden a pol centimetra od kôrky. Strednú časť odložíme.

Slaninu, papriku a cibuľu nakrájame na malé kocky. Z cibule môžeme nechať aj väčšie krúžky. 

Robíme už 4 dávky, takže sa pohybujeme rýchlejšie.

Dve vajcia v malej miske rozšľaháme, trochu osolíme a pridáme aj lyžičku kyslej smotany a horčice.

Na panvicu, kde budeme robiť prvé 2 kúsky chleba dáme 1 lyžičku oleja, zahrejeme, pridáme 2 plátky chleba a do stredu vložíme plátok slaniny a kolieska cibuľe.

Potom do stred nalejeme 2 lyžice vaječnej zmesi.

Po 2-3 minútach, keď uvidíme, že vajíčka ztuhnú, obrátime a opečieme z druhej strany. Okrajeme potrieme cesnakom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Dnes najobľúbenejšie