Potrebujeme pre 2 osoby:
4 plátky chleba
2 slaná slanina, ale šunka je vynikajúca,
Jarná cibuľa (približne 15 cm, hlavne zelená)
červená kapusta alebo paprika 2 – 3 pásy
2 vajcia
1 lyžička kyslej smtoany
1 lyžička horčice
2 lyžice oleja na pečenie.
Cesnak
Postup:
Vyberieme strednú časť chleba tak, aby zostala hrúbka jeden a pol centimetra od kôrky. Strednú časť odložíme.
Slaninu, papriku a cibuľu nakrájame na malé kocky. Z cibule môžeme nechať aj väčšie krúžky.
Robíme už 4 dávky, takže sa pohybujeme rýchlejšie.
Dve vajcia v malej miske rozšľaháme, trochu osolíme a pridáme aj lyžičku kyslej smotany a horčice.
Na panvicu, kde budeme robiť prvé 2 kúsky chleba dáme 1 lyžičku oleja, zahrejeme, pridáme 2 plátky chleba a do stredu vložíme plátok slaniny a kolieska cibuľe.
Potom do stred nalejeme 2 lyžice vaječnej zmesi.
Po 2-3 minútach, keď uvidíme, že vajíčka ztuhnú, obrátime a opečieme z druhej strany. Okrajeme potrieme cesnakom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)