plny-hrniec_transparent_negativ.png

Plnené kuracie rezne so zemiakmi: Toto je môj najobľúbenejší recept!

Predstavujeme vám jednoduchý recept na večeru z kuracích pŕs a lahodných pečených zemiakov.

Fantasticky šťavnaté kuracie prsia s plnkou zo syra a petržlenovej vňate vás prekvapia svojou nezameniteľnou chuťou.

 

 

Vynikajúci recept na zapekané kuracie prsia so zemiakmi z youtube kanála Einfach und lecker.

Potrebujeme:

4-5 zemiakov

1 ČL soli

mleté čierne korenie podľa chuti

1 ČL mletej papriky

1 ČL oregana

1 ČL sušeného  cesnaku

olivový olej

3 kuracie prsia

soľ

mleté čierne korenie

100 g syra

zväzok petržlenovej vňate

Na omáčku:

100 g syra čedar

3 PL majonézy

3 strúčiky cesnaku

Postup:

Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na tenké kolieska.

Vložíme ich do sklenenej zapekacej formy.

 

 

Pridáme soľ, čierne korenie, oregano, mletú papriku a cesnak.

Polejeme olivovým olejom a dobre premiešame.

 

 

Zemiaky vložíme do rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

Kuracie prsia prekrojíme vodorovne na polovicu.

 

 

Mäso poukladáme na tvrdú podložku, prekryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme.

Z oboch strán posolíme a posypeme korením.

 

 

Na podložke zmiešame nastrúhaný syr s nasekanou petržlenovou vňaťou.

Syrovú plnku naukladáme na plátok kuracieho mäsa a prekryjeme ďalším plátkom.

 

 

Zemiaky vyberieme z rúry a poukladáme na ne kuracie prsia.

Formu vložíme späť do rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do menšej misky pridáme nastrúhaný čedar.

Pridáme majonézu, pretlačíme cesnak a dobre premiešame.

 

 

Syrovou zmesou potrieme kuracie mäso.

Formu vložíme späť do rúry.

Pečieme ďalších 20 minút pri teplote 180°C.

 

 

Pečenú lahôdku môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes