Keď zístíte, z čoho je pripravený tento RECEPT, budete na tej pochúťke závislí: Ľutujem, že to nepoznala skôr!

Toto je perfektné chrumkanie k dobrému filmu, alebo aj skvelá večera, či občerstvenie na oslavu.

Hlavná prísada ma poriadne prekvapila, je ňou totižto obyčajný chlieb – pokojne aj ten starší, ktorý ste nestihli zužitkovať.

 

Tento recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

1 zemiak / 180 gramov

...

1/4 lyžičky mletého korenia

8 plátkov bieleho chleba

Syr mozzarella

1 vajce

200 gramov strúhanky

Postup:

Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.

 

 

Dáme do osolenej vody a varíme 18 minút do mäkka.

 

 

Zemiaky scedíme a cez sitko prepasírujeme.

Zemiakovú „kašu“, ktorá nám takto vznikla ochutíme korením a vymiešame.

 

 

Teraz si pripravíme chlieb.

Každý krajec zavíme kôrky a rozvaľkáme na tenký plát.

 

 

Na chlebík navrstvíme časť zemiakovej hmoty, strúhaný syr, opäť zemiakovú hmotu.

Zabalíme, aby nám vznikol tvar trojuholníka.

 

 

 

Okraje zatlačíme pomocou vidličky.

 

 

Nachystáme si dve misky – do jednej pridáme rozšľahané vajíčka, do druhej strúhanku.

 

 

Chlebové trojuholníky obalíme najskôr vo vajíčku a neskôr do strúhanky.

 

 

Na panvici si zahrejeme dostatočné množstvo oleja.

 

Trojuholníky vyprážame dozlatista, necháme odkvapkať na obrúsku a môžeme si pochutnávať.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)