Toto je perfektné chrumkanie k dobrému filmu, alebo aj skvelá večera, či občerstvenie na oslavu.
Hlavná prísada ma poriadne prekvapila, je ňou totižto obyčajný chlieb – pokojne aj ten starší, ktorý ste nestihli zužitkovať.
Tento recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
1 zemiak / 180 gramov
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/4 lyžičky mletého korenia
8 plátkov bieleho chleba
Syr mozzarella
1 vajce
200 gramov strúhanky
Postup:
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.
Dáme do osolenej vody a varíme 18 minút do mäkka.
Zemiaky scedíme a cez sitko prepasírujeme.
Zemiakovú „kašu“, ktorá nám takto vznikla ochutíme korením a vymiešame.
Teraz si pripravíme chlieb.
Každý krajec zavíme kôrky a rozvaľkáme na tenký plát.
Na chlebík navrstvíme časť zemiakovej hmoty, strúhaný syr, opäť zemiakovú hmotu.
Zabalíme, aby nám vznikol tvar trojuholníka.
Okraje zatlačíme pomocou vidličky.
Nachystáme si dve misky – do jednej pridáme rozšľahané vajíčka, do druhej strúhanku.
Chlebové trojuholníky obalíme najskôr vo vajíčku a neskôr do strúhanky.
Na panvici si zahrejeme dostatočné množstvo oleja.
Trojuholníky vyprážame dozlatista, necháme odkvapkať na obrúsku a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)