plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď zístíte, z čoho je pripravený tento RECEPT, budete na tej pochúťke závislí: Ľutujem, že to nepoznala skôr!

Toto je perfektné chrumkanie k dobrému filmu, alebo aj skvelá večera, či občerstvenie na oslavu.

Hlavná prísada ma poriadne prekvapila, je ňou totižto obyčajný chlieb – pokojne aj ten starší, ktorý ste nestihli zužitkovať.

 

 

Tento recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

1 zemiak / 180 gramov

1/4 lyžičky mletého korenia

8 plátkov bieleho chleba

Syr mozzarella

1 vajce

200 gramov strúhanky

Postup:

Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.

 

 

Dáme do osolenej vody.

Varíme 18 minút do mäkka.

 

 

Zemiaky scedíme a cez sitko prepasírujeme.

Zemiakovú „kašu“, ktorá nám takto vznikla ochutíme korením a vymiešame.

 

 

Teraz si pripravíme chlieb.

Každý krajec zavíme kôrky.

Rozvaľkáme na tenký plát.

 

 

Na chlebík navrstvíme časť zemiakovej hmoty, strúhaný syr, opäť zemiakovú hmotu.

Zabalíme, aby nám vznikol tvar trojuholníka.

 

 

 

 

 

Okraje zatlačíme pomocou vidličky.

 

 

Nachystáme si dve misky – do jednej pridáme rozšľahané vajíčka, do druhej strúhanku.

 

 

 

Chlebové trojuholníky obalíme najskôr vo vajíčku a neskôr do strúhanky.

 

 

Na panvici si zahrejeme dostatočné množstvo oleja.

 

Trojuholníky vyprážame dozlatista, necháme odkvapkať na obrúsku a môžeme si pochutnávať.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes