plny-hrniec_transparent_negativ.png

Plnený broskyňový koláč, ktorý zvládne každý! Jednoduchá príprava a chutí fantasticky.

Príprava tohto šťavnatého broskyňového koláča je úplne jednoduchá a zvládne ho naozaj každý. Žiadne kysnuté cesto a postup vás určite prekvapí.

Príprava tohto šťavnatého broskyňového koláča je úplne jednoduchá a zvládne ho naozaj každý. Žiadne kysnuté cesto a postup vás určite prekvapí.

Potrebujeme:

Cesto

1,5 šálky múky (250 ml šálka)

2 PL lyžice kyslej smotany

120 g masla

1 ČL prášku do pečiva

Ďalej budeme potrebovať 800 g čerstvých broskýň

Náplň

1 vajce

1,5 šálky kyslej smotany

pol šálky múky

1,5 šálky cukru

vanilkový cukor

Postup:

Ako prvé si rozpustíme maslo. pridáme múku, prášok do pečiva a smotanu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré si potom zabalíme do mikroténového sáčku a odložíme na chvíľu do chladničky. Medzitým si pripravíme náplň. V miske si zmiešame vajce, smotanu, cukor, múku a vanilkový cukor. Všetko spolu dobre premiešame metličkou do hladka. Vznikne nám redšia hmota. Broskyne si umyjeme, odstránime kôstky a narežeme na mesiačiky. Zoberieme si tortovú formu a celú vnútornú stranu obalíme cestom, ktoré nám odpočívalo v chladničke. Do vnútra naukladáme pokrájané broskyne a celé zalejeme riedkou hmotou. Pečieme cca pri 180 stupňoch kým sa koláčik nenafúkne a kým sa úplne neupečie tekutá hmota.

 

Najlepšie recepty na dnes