Príprava tohto šťavnatého broskyňového koláča je úplne jednoduchá a zvládne ho naozaj každý. Žiadne kysnuté cesto a postup vás určite prekvapí.
Potrebujeme:
Cesto
1,5 šálky múky (250 ml šálka)
2 PL lyžice kyslej smotany
120 g masla
1 ČL prášku do pečiva
Ďalej budeme potrebovať 800 g čerstvých broskýň
Náplň
1 vajce
1,5 šálky kyslej smotany
pol šálky múky
1,5 šálky cukru
vanilkový cukor
Postup:
Ako prvé si rozpustíme maslo. pridáme múku, prášok do pečiva a smotanu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré si potom zabalíme do mikroténového sáčku a odložíme na chvíľu do chladničky. Medzitým si pripravíme náplň. V miske si zmiešame vajce, smotanu, cukor, múku a vanilkový cukor. Všetko spolu dobre premiešame metličkou do hladka. Vznikne nám redšia hmota. Broskyne si umyjeme, odstránime kôstky a narežeme na mesiačiky. Zoberieme si tortovú formu a celú vnútornú stranu obalíme cestom, ktoré nám odpočívalo v chladničke. Do vnútra naukladáme pokrájané broskyne a celé zalejeme riedkou hmotou. Pečieme cca pri 180 stupňoch kým sa koláčik nenafúkne a kým sa úplne neupečie tekutá hmota.