plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zemiakové valčeky plnené mletým mäsom: Nenáročné papaníčko, ktoré je rýchlo na stole a chutí celej rodine!

Neviete, čo pripraviť na obed? Máme pre vás výbrné jedlo.

 

 

Rýchle a chutné jedlo podľa receptu z Ricette di Casa Mia, na ktoré potrebujete len pár bežne dostupných surovín.

Vyskúšajte ho ešte dnes a uvidíte, že si ho zamiluje celá rodina!

Potrebujeme:

600 g zemiakov

300 g mletého mäsa

soľ čierne mleté korenie podľa chuti

 

 

petržlenovú vňať

1 vajce

100 g tvrdého syra

strúhanku

1 vajce

20 ml sladkej smotany

 

 

2 ČL papriky

2 PL múky

olej

Postup:

Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme do mäkka v osolenej vode.

Mleté mäso si dáme do misy, osolíme a okoreníme.

Zmiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

 

Pridáme 1 vajce a všetko spolu premiešame.

Uvarené zemiaky roztlačíme na kašu, osolíme, okoreníme, premiešame s nastrúhaným syrom.

Keď nám vznikne kompaktná hmota, tvarujeme z nej stredne veľké placky.

 

 

Tie plníme mäsovou zmesou a tvarujeme do valčekov.

Do misky si rozklepneme vajíčko, zmiešame ho so smotanou, červenou mletou paprikou a múkou.

Všetko vyšľaháme vidličkou.

 

 

Do druhej misky si nasypeme strúhanku.

Začneme obaľovať zemiakové valčeky najskôr vo vajíčkovej zmesi a potom v strúhanke.

Následne ich z oboch strán vysmažíme na rozhorúčenom oleji.

 

 

A ukladáme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočnej mastnoty.

Podávame napríklad so zeleninovým šalátom.

Prajeme dobrú chuť!

 

Video návod:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes