Plnené závitky s kyslou smotanou a paradajkami

Vynikajúci tip na obed z kuracieho mäska a vynikajúcej náplne. Žiadne vyprážanie a skutočne blesková príprava. 

Vynikajúci tip na obed z kuracieho mäska a vynikajúcej náplne. Žiadne vyprážanie a skutočne blesková príprava.

Potrebujeme:

1 kg. kuracie rezne

Na marinádu:

2 lyžice rastlinný olej

2 lyžice sójová omáčka

1 polievková lyžica. citrónová šťava

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžičku medu

Soľ, čierne mleté korenie

Náplň:

100 g kyslá smotana

50 g majonéza

2 strúčiky cesnaku

1 lyžička korenia podľa chuti

soľ

2-3 paradajky

200 g syr

Postup:

Najskôr si pripravíme kuracie rezne. Umyjeme ich, narežeme a naklepeme tak, aby sme získali tenké pláty.

V miske zmiešame olej, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, med, soľ a korenie.

Zmes zmiešame s mäskom a poriadne premiešame, aby sa dostala na všetky kúsky mäsa.

V samostatnej miske zmiešame kyslú smotanu, majonézu, soľ a korenie. Pridáme aj koreniny (bylinky) a zamiešame.

Zmes natrieme na plátky marinovaného kuracieho mäsa.

Na každý kúsok mäsa následne navrstvíme strúhaný syr a plátky paradajok.

Plátky následne zrolujeme, ak je to potrebné upevníme špáradlom a uložíme do vopred vymastenej zapekacej misy.

Vrch závitkov potrieme zvyškom smotanovo-majonézovej zmes.

Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečieme 10 minút pri tejto teplote, potom teplotu znížime na 200 stupňov a pečieme ešte 20 minút.

Potom misu vyberieme, prelejeme výpekom a posypeme syrom, necháme ešte krátko zapiecť dozlatista.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)