Tento koláčik je neuveriteľne jednoduchý na prípravu, výdatný a mimoriadne chutný!
Deti ich veľmi obľubujú, pripravujem im ich aj ako desiatu.
Vynikajúci recept z youtube kanála Einfache Rezepte na jemné tvarohové koláče.
Potrebujeme:
Na cesto:
400 g + 3 PL hladkej múky
20 g čerstvého droždia
75 g kryštálového cukru
25 g masla
25 ml rastlinného oleja
200 ml mlieka
štipku soli
Na plnku:
200 g tvarohu
200 g kyslej smotany
3 PL kryštálového cukru
citrónovú kôru
Na potretie:
1 vajce
Postup:
Do menšej misky nadrobíme droždie.
Pridáme vlažné mlieko, múku, cukor a metličkou poriadne premiešame.
Misku prekryjeme fóliou a necháme nakysnúť 10-15 minút.
Kvások prelejeme do nádoby.
Pridáme múku, mäkké maslo, olej a soľ.
Mixérom vymiesime lepkavé cesto.
Cesto prekryjeme fóliou a necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.
Do čistej misky pridáme tvaroh, smotanu, cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a lyžičkou dôkladne vymiešame.
Nakysnuté cesto preložíme na pomúčený stôl.
Valčekom ho rozvaľkáme a rozdelíme na 16 štvorcových častí.
Na každú časť cesta nanesieme tvarohovú zmes.
Kraje cesta prehneme do stredu, mierne pretočíme a zatlačíme (viď video).
Koláčiky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
V malej miske metličkou rozšľaháme vajce a potrieme ním koláče.
Plech vložíme do predhriatej rúry a koláče necháme piecť 20 minút pri teplote 180°C.
Po vychladnutí môžeme tvarohovú lahôdku servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: