plny-hrniec_transparent_negativ.png

Koláče už v pekárni nekupujem, ale pripravujeme LEN takto: Najjemnejšie PLNENÉ taštičky, aké sme ochutnali!

Tento koláčik je neuveriteľne jednoduchý na prípravu, výdatný a mimoriadne chutný!

Deti ich veľmi obľubujú, pripravujem im ich aj ako desiatu.

 

 

 

Vynikajúci recept z youtube kanála Einfache Rezepte na jemné tvarohové koláče.

Potrebujeme:

Na cesto:

400 g + 3 PL hladkej múky

20 g čerstvého droždia

75 g kryštálového cukru

25 g masla

25 ml rastlinného oleja

200 ml mlieka

štipku soli

Na plnku:

 

 

200 g tvarohu

200 g kyslej smotany

3 PL kryštálového cukru

citrónovú kôru

Na potretie:

1 vajce

Postup:

Do menšej misky nadrobíme droždie.

Pridáme vlažné mlieko, múku, cukor a metličkou poriadne premiešame.

Misku prekryjeme fóliou a necháme nakysnúť 10-15 minút.

 

 

Kvások prelejeme do nádoby.

Pridáme múku, mäkké maslo, olej a soľ.

Mixérom vymiesime lepkavé cesto.

Cesto prekryjeme fóliou a necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.

 

 

Do čistej misky pridáme tvaroh, smotanu, cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a lyžičkou dôkladne vymiešame.

Nakysnuté cesto preložíme na pomúčený stôl.

Valčekom ho rozvaľkáme a rozdelíme na 16 štvorcových častí.

 

 

Na každú časť cesta nanesieme tvarohovú zmes.

Kraje cesta prehneme do stredu, mierne pretočíme a zatlačíme (viď video).

 

 

Koláčiky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

V malej miske metličkou rozšľaháme vajce a potrieme ním koláče.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry a koláče necháme piecť 20 minút pri teplote 180°C.

Po vychladnutí môžeme tvarohovú lahôdku servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes