plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tak chutné, že to pečiem na každú oslavu: Jednoduchý recept na lahodné pohostenie s výbornou náplňou!

Nenáročný recept na chutnú rodinnú večeru, ktorú si zamiluje každý.

Každý bude šokovaný úžasnou chuťou tohto pokrmu.

 

 

Výnimočný recept na úžasný mäsový závin z youtube kanála Piekarnia Lesi.

Potrebujeme:

500 ml perlivej vody

10 g sušeného droždia

10 g kryštálového cukru

80 ml rastlinného oleja

200 g jogurtu

850 g pšeničnej hladkej múky

10 g soli

40 g masla

3 cibule

400 g mletého mäsa

soľ

mleté čierne korenie

1 PL paradajkovej pasty

1 vajce

sezam

Postup:

Do misky nalejeme perlivú vodu.

Pridáme droždie, cukor a dobre premiešame.

 

 

Ďalej nalejeme olej.

Pridáme jogurt a dobre premiešame.

 

 

Do zmesi cez sitko preosejeme múku.

Nasypeme soľ a všetky ingrediencie zmiešame.

 

 

Stôl posypeme múkou a vymiesime vláčne cesto.

Cesto miesime, kým nebude hladké.

 

 

Z cesta vytvoríme veľkú guľu a rozdelíme ju na 12 častí.

Potom nakrájané časti posypeme múkou a ušúľame malé guľky.

 

 

Cesto poukladáme na pomúčený tanier, prekryjeme fóliou a necháme 15 minút odpočívať.

Na každý kúsok cesta položíme kúsok masla a rozvaľkáme rukami.

 

 

Na pomúčený tanier na seba poukladáme 4 kruhy z cesta.

Zakryjeme potravinovou fóliou a naukladáme na seba ďalšie 4 cestá (viď video).

 

 

Cesto na tanieri prekryjeme fóliou a odložíme na 30 minút do chladničky.

Do panvice nalejeme olej a osmažíme cibuľu.

 

 

Pridáme mleté mäso, premiešame a osmažíme.

Ďalej pridáme soľ, korenie, paradajkovú pastu, zamiešame a smažíme na miernom ohni, kým nebude mäso hotové.

 

 

Nakoniec prilejeme trochu vody.

Cesto vyberieme z chladničky a valčekom rozvaľkáme na hrúbku 1 cm.

 

 

Rozvaľkané cesto preložíme cez seba na tretiny a opäť rozvaľkáme (viď video).

Do stredu pridáme plnku, okraje cesta spojíme a prištipneme.

 

 

Záviny poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Vrch potrieme vajcom a posypeme sezamovými semiačkami.

 

 

Závin pečieme v predhriatej rúre na 180°C 30-35 minút.

Chrumkavú dobrotu necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes