Jedna porcia nikdy nie je dosť: Nadýchané a jemné plnené placky – voláme ich LENIVÉ koláče!

763

Fantasticky jemné a lahodné plnené placky s cibuľkou. Návod sme našli na youtube.

Potrebujeme:

kefír, 220 ml

Sóda bikarbóna 0,5 lyžičky

1 lyžička soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

múka hladká, 200 g

vajce, 1 kus

varené vajcia, 2 ks

zelená cibuľa

kôpor (voliteľné)

rastlinný olej, 50 ml

Postup:

Vymiešajte vajíčko s cukrom.

Pridajte kefír, sódu a soľ.

Dobre premiešajte metličkou.

Do cesta nasypte preosiatu múku, dobre premiešajte, aby ste získali husté a homogénne cesto.

Vajce uvarené natvrdo nakrájame nadrobné.

Zmiešame so zelenou cibuľkou, soľou a korením podľa chuti.

Pridajte hmotu do cesta a dobre vymiešajte dohladka.

Tip: aby boli placky nadýchané a po vybratí z panvice nespadli, zohrejte trochu kefíru a potom už len pridajte sódu bikarbónu. Cesto je možné dávkovať na panvicu pomocou na lyžice alebo po častiach vytlačiť na panvicu pomocou vrecka, na ktorom je odrezaný jeden roh.

Smažte z oboch strán do zlatista.

Takéto placky podávame s kyslou smotanou alebo s pálivou omáčkou s cesnakom a bylinkami. Možno pripraviť ako samostatné jedlo alebo použiť ako náhradu za chlieb.

Video návod:

https://www.youtube.com/watch?v=5Crg8GkeTDM

Témy:


Pridajte svoj komentár