plny-hrniec_transparent_negativ.png

Plnené placky plné chuti, ktoré okamžite zmiznú z taniera: Musíte ich vyskúšať, určite nebudete ľutovať!

Pripravte si doma fantastické plnené placky podľa nášho jednoduchého a rýchleho receptu.

Výborne sa hodia k akejkoľvek príležitosti, budete ich pripravovať párkrát do týždňa.

 

 

Jednoduchý a rýchly recept z portálu retete-usoare na úžasné plnené placky.

Potrebujeme:

Na cesto:

200 ml kefíru

1/3 ČL sódy bikarbóny

1/2 ČL soli

1/2 ČL kryštálového cukru

20 ml rafinovaného slnečnicového oleja

1 vajce

400-430 g hladkej múky

Na náplň:

280 g tvrdého syra

1 vajce

soľ

mleté čierne korenie podľa chuti

Na vymastenie:

50 g masla

Postup:

Pripravíme si cesto:

Do hlbokej misy nalejeme kefír, pridáme sódu bikarbónu a dobre premiešame.

Ďalej pridáme soľ, cukor, vajce, olej a miešame dohladka.

 

 

Postupne pridávame preosiatu múku.

Najprv zmes premiesime lyžicou.

Potom cesto preložíme na pracovnú dosku a rukami dobre vymiesime.

Musí byť homogénne, mäkké a nelepivé.

Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a vytvarujeme z nich guľky.

Potom ich prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 15-20 minút „odpočívať“.

 

 

Pripravíme si náplň:

K nahrubo nastrúhanému syru v miske pridáme vajíčko, soľ, korenie podľa chuti.

Všetko spolu dobre premiešame.

Plnku rozdelíme na približne 4 rovnaké časti.

 

 

Na stole posypanom múkou roztiahneme každú guľku cesta rukami, aby sme získali tvar taniera.

Do stredu dáme časť plnky.

Potom zahneme okraje smerom do stredu, dobre ich prilepíme, aby sme úplne zakryli náplň.

 

 

Cesto potom roztlačíme rukami, kým sa nezmení na okrúhlu placku s hrúbkou asi 1 cm.

Placku smažíme na suchej panvici, na strednom ohni pod pokrievkou z každej strany, kým nezhnedne.

 

 

Potom dáme placku na tanier a ešte za horúca ju pomastíme maslom pomocou silikónovej kefy.

Úžasné nadýchané placky môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes