plny-hrniec_transparent_negativ.png

Plnené pirohy pečené v rúre

Pirohy sú na Slovensku veľmi obľúbeným jedlom. Väčšinou sa pripravujú rovnakým postupom a to varením vo vode. Čo by ste povedali na pečenú verziu tohto obľúbeného jedla? Vyskúšajte vynikajúce pečené pirohy plnené šťavnatým mäskom.

Pirohy sú na Slovensku veľmi obľúbeným jedlom. Väčšinou sa pripravujú rovnakým postupom a to varením vo vode. Čo by ste povedali na pečenú verziu tohto obľúbeného jedla? Vyskúšajte vynikajúce pečené pirohy plnené šťavnatým mäskom.

Potrebujeme:

650 g hladkej múky

250 g masla

200 ml vody

600 g bravčového mäsa

2 ks cibule

½ lyžice octu

½ lyžice cukru

3 vajcia

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Vychladené maslo nakrájame a zmiešame s múkou. Pridáme dve vajcia, soľ, cukor a vodu s octom. Cesto spracujeme na homogénnu hmotu bez hrudiek. Zabalíme do plastovej fólie a necháme 1 hodinu v chladničke.

Maso nakrájame nadrobno, zmiešame s krájanou cibuľkou, soľou a korením. Okrem mäsa môžeme použiť aj inú náplň – napríklad kyslú kapustu so slanikou.

Cesto rozdelíme na menšie časti – guličky, ktoré rozvaľkáme do tvaru kruhu a na jednu stranu navrstvíme náplň (približne 1 lyžicu náplne). Potom náplň prekryjeme druhou časťou cesta a okraje zatlačíme vidličkou, alebo môžeme vytvoriť aj originálny tvar vrkoča.

2

3

Pirohy preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom

Najlepšie recepty na dnes