plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchý a chutný recept na PLNENÉ kuracie prsia: Len rozkrojiť, naplniť a výborný obed je do pol hodinky na stole!

Našla som výborný recept na ľahký a rýchly obed z kuracích pŕs a jednoduchej náplne.

 

 

Ďalší zo série veľmi nenáročných osvedčených receptov z Rýchle chutne, ktorý nezaberie veľa času a ulahodí celej rodine!

Takto pripravené kuracie prsia sú nielen veľmi chutné, ale aj neporovnateľne ľahšie a zdravšie, ako tie vyprážané.

Určite stoja za vyskúšanie.

Potrebujeme:

2 kuracie prsia

soľ

čierne korenie

červenú papriku podľa chuti

1 paradajku

100 g tvrdého syra

1 PL kyslej smotany

1 PL horčice

Postup:

Kuracie prsia si najskôr umyjeme a osušíme.

Potom narežeme pozdĺžne tak, aby sme ich neprerezali úplne, ale dali sa tvoriť.

 

Osolíme, okoreníme, opaprikujeme a koreniny dobre rozotrieme.

 

 

Paradajku si umyjeme a nakrájame na kolieska, syr si nakrájame na plátky.

 

Do misky si dáme lyžicu smotany, lyžicu horčice a spolu vymiešame.

 

 

Na každý plát mäsa si položíme 2 plátky paradajky, 2 plátky syra a priklopíme.

 

Navrchu mäsa spravíme 3 zárezy a takto pripravené kuracie prsia vložíme do jenskej misy, ktorú sme si vymastili olejom.

Posypeme soľou a olejom.

 

 

 

Zvrchu ich ešte potrieme olejom.

 

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 20-25 minút.

 

 

Potom uložíme na vrch ešte plátok syra a necháme zapiecť asi 2-5 minút.

Hotovo.

 

Chutný obed je na stole.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes