plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastické PLNENÉ oblátky, pripravené kým vychladne káva: Robím ich aj namiesto grilážok, tak sú výborné!

Výborný recept na oblátkový dezert, ktorý pripravíte za pár minút a je skutočne vynikajúci.

 

 

Nám tieto oblátky zachutili až tak veľmi, že ich pripravujeme aj na sviatky namiesto klasických grilážok.

Tento recept môžete pripraviť kým, kým sa vám vychladne čaj alebo kávička, určite potešíte celú rodinu.

Plnka z kyslej smotany je úplne jednoduchá a viete ju pripraviť skutočne behom chvíle.

 

 

Dokonca som vyskúšala aj nevarenú verziu – na ňu potrebujete len karamelové salko, ktoré jednoducho vymiešate s kyslou smotanou.

Do takéhoto krému som už nepridávala ani maslo, samozrejme, ak chcete, môžete ho pridať, krému bude ešte chutnejší. :-)

Potrebujeme:

1 balenie veľkých tortových oblátok

500 g cukru

3 šálky (2 dcl šálka) kyslej smotany

250 g masla alebo margarínu

300 g sušienok

Na nevarenú verziu:

 

 

1 plechovka karamelového salka

2 tégliky kyslej smotany

Voliteľné:

Maslo alebo margarín

Postup:

Maslové sušienky dáme do kuchynského robota.

A jednoducho rozmixujeme.

 

 

Do misky dáme cukor.

Preložíme na plameň.

 

 

Na miernom ohni skaramelizujeme cukor, aby bol svetlohnedý.

Ku karamelizovanému cukru pridáme kyslú smotanu.

Na miernom ohni za občasného miešania varíme, kým sa zmes celkom nespojí a nie je jednotná svetlohnedá.

 

 

Pridajte maslo alebo margarín.

Miešame, kým sa rozpustí.

Odstráňte z ohňa a vmiešajte mleté keksy.

Naplňte oblátky.

Poslednú vrstvu tvorí oblátka.

Na vrch uložte závažie a nechajte vychladnúť.

Teraz už stačí len nakrájať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes