Odkedy mám tento recept, klasické GRILÁŽKY už nerobím: Fantastické PLNENÉ oblátky na studeno – za pár minút na stole!

Vynikajúci recept na plnené oblátky podľa pani Janky.

Sú úplne jednoduché a rýchle na prípravu.

 

 

Zvládnete ich bez varenia a pečenia.

...

A čo je najlepšie, chutia ako Horalky.

Potrebujeme:

1 balenie tortových oblátok

200 gramov masla

4 lyžice práškového cukru

kakao

Na máčanie (voliteľné):

 

 

Čokoláda na varenie

Ak chcete, recept môžete ozvláštniť strúhaným kokosom, grankom, vanilkou, alebo inými prísadami podľa chuti.

Postup:

Najskôr si pripravíme jednoduchú náplň:

Zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme do hladkého krému.

Pridáme kakao.

 

 

Nachystáme si tortové oblátky.

Krém natrieme na tortové oblátky.

Postupne vrstvíme.

 

 

Keď minieme všetku náplň, vrch oblátok zaťažíme a odložíme do chladničky.

Nakoniec si vo vodnom kúpeli alebo mikrovlnke rozpustíme čokoládu.

Oblátky nakrájame a konce obaľujeme.

Druhý recept na FAMÓZNE plnené oblátky

Výborný recept na oblátkový dezert, ktorý pripravíte za pár minút a je skutočne vynikajúci.

 

 

Nám tieto oblátky zachutili až tak veľmi, že ich pripravujeme aj na sviatky namiesto klasických grilážok.

Tento recept môžete pripraviť kým, kým sa vám vychladne čaj alebo kávička, určite potešíte celú rodinu.

Plnka z kyslej smotany je úplne jednoduchá a viete ju pripraviť skutočne behom chvíle.

 

 

Dokonca som vyskúšala aj nevarenú verziu – na ňu potrebujete len karamelové salko, ktoré jednoducho vymiešate s kyslou smotanou.

Do takéhoto krému som už nepridávala ani maslo, samozrejme, ak chcete, môžete ho pridať, krému bude ešte chutnejší. :-)

Potrebujeme:

1 balenie veľkých tortových oblátok

500 g cukru

3 šálky (2 dcl šálka) kyslej smotany

250 g masla alebo margarínu

300 g sušienok

Na nevarenú verziu:

 

 

1 plechovka karamelového salka

2 tégliky kyslej smotany

Voliteľné:

Maslo alebo margarín

Postup:

Maslové sušienky dáme do kuchynského robota.

A jednoducho rozmixujeme.

 

 

Do misky dáme cukor.

Preložíme na plameň.

 

 

Na miernom ohni skaramelizujeme cukor, aby bol svetlohnedý.

Ku karamelizovanému cukru pridáme kyslú smotanu.

Na miernom ohni za občasného miešania varíme, kým sa zmes celkom nespojí a nie je jednotná svetlohnedá.

 

 

Pridajte maslo alebo margarín.

Miešame, kým sa rozpustí.

Odstráňte z ohňa a vmiešajte mleté keksy.

Naplňte oblátky.

Poslednú vrstvu tvorí oblátka.

Na vrch uložte závažie a nechajte vychladnúť.

Teraz už stačí len nakrájať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn