plny-hrniec_transparent_negativ.png

Z nových zemiakov zemiakov už doma nič iné nepýtajú: Len naplniť smotanovo-syrovou zmesou a dať zapiecť, najlepší recept!

Výborný nápad, ako pripraviť nové zemiaky. Upečte s touto náplňou, lepšiu prílohu ste dávno nejedli!

Výborný nápad, ako pripraviť nové zemiaky. Upečte s touto náplňou, lepšiu prílohu ste dávno nejedli!

Potrebujeme:

  • 4 veľké zemiaky
  • 70 g syra
  • 120 g slaniny
  • 1 cibuľa
  • 20 g masla
  • 3 lyžice kyslej smotany
  • soľ

Postup:

1. Najskôr dobre umyte zemiaky. Pomocou vidličky ich popichajte na viacerých miestach a potom pečte pri teplote 180 stupňov, kým nie sú dostatočne opečené (domäkka).

2. Cibuľa nakrájajte nadrobno. Slaninu narežte a syr nastrúhajte.

3. Na panvici opražte cibuľu a pridajte slaninu. Restujte, kým slaninka nie je opečená.

4. Po vychladnutí zemiakov odstráňte vnútro.

5. Do orestovanej cibule so slaninkou pridajte zemiakovú dužinu. Pridajte soľ, korenie, maslo, smotanu a dobre premiešajte. Zemiaky naplňte touto zmesou. Pečieme ďalších 10 minút pri teplote 200 stupňov.

Najlepšie recepty na dnes