plny-hrniec_transparent_negativ.png

Plnené misky z mletého mäsa, ktoré zatienia vyprážané fašírky: 25 minút v rúre a majstrovské jedlo pripravené!

Výborný obed, namiesto mastných vyprážaných fašírok skúste tieto plnené hniezda. Sú výborné a veľmi šťavnaté.

Výborný obed, namiesto mastných vyprážaných fašírok skúste tieto plnené hniezda. Sú výborné a veľmi šťavnaté.

Potrebujeme:

  • Bravčové mäso mleté ​​800 g
  • Kuracie mleté ​​mäso 300 g
  • Cibuľa 1 kus
  • Mlieko 200 ml
  • chlieb 70 g
  • Soľ podľa chuti
  • Čierne korenie (mleté) podľa chuti
  • Kyslá smotana 200 ml
  • Vajcia 2 ks.
  • Tvrdý syr 150 g
  • Kôpor podľa chuti

Postup:

1. Zmiešajte mleté bravčové a kuracie mäso, pridajte nasekanú cibuľu.

2. Chlieb zalejeme 100 ml mlieka, potom vytlačíme a vmiešame do mletého mäsa.

3. Zvyšné mlieko pridajte do mletého mäsa, pridajte aj štipku soli a korenia.

4. Urobte zo zmesi guličky veľkosti jablka a potom hniezda (jamku uprostred), položte ich no plech vyložený papierom na pečenie, prípadne vymastený olejom.

5. Syr nastrúhajte na strúhadle, zmiešame s kyslou smotanou, vajcami a drveným kôprom.

6. Navrstvite náplň do hniezd a dajte do vyhrievanej rúry na 200 stupňov na 25-30 minút.

Podávame so zemiakmi, alebo s čerstvým chlebíkom. Je to výborné jedlo.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes