3 zemiaky, 120 g syrokrému a 1 lyžica kyslej smotany: Prudko žravé chuťovky (nielen) pre návštevy, tromfnú aj oškvarkové pagáče!

Fantastické chuťovky zo zemiakovo-syrokrémovej náplne. Prudko návyková dobrota.

Cesto:

300 g hl. múky

1 lyžička sušeného droždie

180 ml vody

1 lyžička kr. cukru

...

0,5 lyžičky soli

1 polievková lyžica rastlinný olej

Náplň:

3 malé zemiaky (250 g)

120 g taveného syra

1 polievková lyžica kyslá smotana

vajce – na potretie

Postup:

V miske zmiešame všetky prísady na cesto a vypracujeme jednotné hladké cesto, ktoré potrieme olejom a na teplom mieste necháme pod fóliou vykysnúť.

Takto vyzerá vykysnuté cesto.

Zemiaky nastrúhame najemno, pridáme syr a kyslú smotanu – vymiešame dohladka.

Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenko. Ak máme formičky na mini pagáče, tak cesto preložíme do formičiek a do každého otvoru naplníme lyžičku zmesi. Ak formičky nemáme, náplň vrstvíme priamo na doske.

Prikryjeme vrchným cestom – ak máte formičky, stačí len prejsť po povrchu valčekom, ak nemáte, pagáčiky je treba vykrojiť a okraje cesta dobre zlepiť, aby sa nerozpadli.

Preložíme na plech vystlaný papierom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov dozlatista.