plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bravčové rezne naplňte, zabalte do slaninky a dajte piecť: Za túto pochúťku vás budú hostia nosiť na rukách!

Namisto obyčajných rezňov skúste túto pochúťku!

Pripravte si tieto fantastické mäsové vrecúška so slaninkou. 

 

 

Delikatesa, ktorej neodolá žiaden milovník mäsových pochúťok.

Táto lahodná kombinácia mäsa, slaniny a chutnej plnky si vás na 100% získa.

Postupujte podľa receptu z YouTube kanála Cookrate – Meat Recipes.

Potrebujeme:

600 g bravčového karé

 

 

Na plnku:

20 ml rastlinného oleja

1 cibuľu

1 feferónku

1 červenú sladkú papriku

300 g šampiňónov

20 ml citrónovej šťavy

 

 

soľ

čierne mleté korenie

1 citrón

Ďalej: 

200 g slaniny

2 cibule

100 g tvrdého syra

 

 

Omáčka:

200 g bieleho jogurtu

10 g horčice

40 g kečupu

5 g sladkej papriky

5 g sušeného cesnaku

2 nakladané uhorky

Postup:

Mäso si nakrájame na približne rovnako hrubé pláty a naklepeme cez potravinársku fóliu tĺčikom na mäso.

 

 

Plátky slaniny si rozložíme na pracovnú dosku, vždy dva plátky do kríža a do stredu položíme plát bravčového mäsa.

Na panvicu si nalejeme olej a orestujeme si cibuľu, ktorú sme si očistili a pokrájali na kocky. 

Feferónku si očistíme, pokrájame na malé kúsky a pridáme k cibuli.

 

 

Teraz si očistíme huby, takisto ich pokrájame na menšie kúsky a pridáme na panvicu.

Všetko opekáme 10 minút na strednom ohni spolu s citrónom.

Osolíme, okoreníme a premiešame.

 

 

Následne všetko preložíme do misky a nastrúhame si tvrdý syr na jemnom strúhadle. 

Tvrdý syr zmiešame s hubovou zmesou a naplníme ňou bravčové plátky. 

Potom zabalíme do malého batôžka a na vrch navlečieme krúžok cibule, aby sa nám mäsko nerozpadlo. 

 

 

Takto pripravené batôžky, obalené do slaninky, si ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie. 

Pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút. 

Kým sa nám mäso pečie, pripravíme si omáčku. 

 

 

V miske si zmiešame jogurt s horčicou a kečupom.

Pridáme nadrobno pokrájané kyslé uhorky a premiešame.

Potom pridáme sladkú papriku, sušený cesnak, citrónovú šťavu a opäť premiešame.

 

 

Hotovo, môžeme podávať spolu s mäsom.

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes