plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď som ich ponúkol tým, čo som napiekol, manželka kúpila ďalšie lístkové cesto: Jednoduchý recept na plnené slimáky!

Pripravte si doma fantastické plnené slimáky, ktorých príprava vám zaberie minimum času.

Ja ich podávam ako predjedlo na oslavách a rodinných stretnutiach a tešia sa mimoriadnej obľube.

 

 

Neskutočne jednoduchý recept z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes na jemné plnené slimáky.

Potrebujeme:

400 g lístkového cesta

20 g zelenej cibuľky

5 g soli

5 g mletého čierneho korenia

5 g mletej sladkej papriky

100 g tvrdého syra

100 g šunky

1 vajce

Postup:

 

 

Na lístkové cesto naukladáme šunku.

Na tvrdej podložke nakrájame cibuľku.

Nasypeme ju na šunku.

 

 

Potom pridáme nastrúhaný syr.

Na ochutenie použijeme soľ, čierne korenie a mletú papriku.

Cesto zrolujeme.

 

 

Odstránime papier na pečenie.

Nakrájame na hrubšie plátky.

 

 

Slimáky naukladáme na okrúhlu sklenenú formu na pečenie.

Potrieme ich vajcom.

Vložíme do rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení necháme slimáky vychladnúť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Bonus: Lístková pochúťka s horčicou

 

 

Potrebujeme:

500 g lístkového cesta

50 g horčice

200 g šunky

200 g tvrdého syra

1 vajce

Postup:

Na lístkové cesto nanesieme horčicu a rozotrieme ju po celej ploche.

Potom naukladáme plátky šunky.

 

 

Ďalšiu vrstvu pridáme plátky tvrdého syra.

Cesto zrolujeme a nakrájame na hrubšie rolky.

 

 

Slimáky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich vajíčkom.

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Slimáky necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes