Chrumkavé jemné cesto plnené mäsovou zmesou vám naženie slinky do úst.
Recept na tieto plnené langoše mi poradila mama a hneď po prvom vyskúšaní sme si ich zamilovali.
Netradičný recept na langoše v tvare trojuholníkov z youtube kanála PAZANDA ZAMIRA.
Potrebujeme:
Na cesto:
750 g hladkej múky
1,5 ČL soli
1 PL kryštálového cukru
11 g sušeného droždia
2 PL rastlinného oleja
500 ml vody
Na plnku:
600 g mletého mäsa
350 g cibule
soľ
korenie podľa chuti
rastlinný olej na vysmážanie
Postup:
Do hlbokej misy pridáme teplú vodu.
Ďalej pridáme droždie, cukor, soľ a metličkou vymiešame.
Nasypeme múku a rukou vymiesime.
Pridáme olej a rukou vymiesime cesto.
Cesto preložíme na pomúčený stôl a dôkladne vymiesime.
Potom ho preložíme do naolejovanej misky, prekryjeme fóliou a utierkou a necháme kysnúť 40 minút.
Panvicu naolejujeme a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu.
Osmažíme ju do zlatista.
Do misky pridáme mleté mäso a osmaženú cibuľu.
Posypeme soľou, korením a rukou vymiešame.
Nakysnuté cesto preložíme na podložku a vyformujeme z neho 50-60 g guľky.
Cesto roztiahneme prstami, do stredu vložíme mäsovú hmotu, zatvoríme a vytvarujeme trojuholník.
Na panvici rozpálime olej.
Vložíme trojuholníky a smažíme ich z oboch strán do hneda.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: