plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takéto LANGOŠE robí len moja mama: Recept na fantastickú pochúťku, akú ste ešte nejedli!

Máte chuť na skutočnú lahôdku? Potom skúste tento recept!

Chrumkavé jemné cesto plnené mäsovou zmesou vám naženie slinky do úst.

Recept na tieto plnené langoše mi poradila mama a hneď po prvom vyskúšaní sme si ich zamilovali.

 

 

Netradičný recept na langoše  v tvare trojuholníkov z youtube kanála PAZANDA ZAMIRA.

Potrebujeme:

Na cesto:

750 g hladkej múky

1,5 ČL soli

1 PL kryštálového cukru

11 g sušeného droždia

2 PL rastlinného oleja

500 ml vody

Na plnku:

600 g mletého mäsa

350 g cibule

soľ

korenie podľa chuti

rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

Do hlbokej misy pridáme teplú vodu.

Ďalej pridáme droždie, cukor, soľ a metličkou vymiešame.

 

 

Nasypeme múku a rukou vymiesime.

Pridáme olej a rukou vymiesime cesto.

 

 

Cesto preložíme na pomúčený stôl a dôkladne vymiesime.

Potom ho preložíme do naolejovanej misky, prekryjeme fóliou a utierkou a necháme kysnúť 40 minút.

 

 

Panvicu naolejujeme a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu.

Osmažíme ju do zlatista.

 

 

Do misky pridáme mleté mäso a osmaženú cibuľu.

Posypeme soľou, korením a rukou vymiešame.

 

 

Nakysnuté cesto preložíme na podložku a vyformujeme z neho 50-60 g guľky.

Cesto roztiahneme prstami, do stredu vložíme mäsovú hmotu, zatvoríme a vytvarujeme trojuholník.

 

 

Na panvici rozpálime olej.

Vložíme trojuholníky a smažíme ich z oboch strán do hneda.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes