Plnené rezne na rôzne spôsoby: Zbierka 10 výborných receptov, ktoré využijete (nielen) na nedeľný obed!

Vynikajúce rezne s náplňou na rôzne spôsoby. Určite skúste, všetky sú vynikajúce.

Zapekané kuracie prsia s uhorkou, cibuľou a syrom

Potrebujeme:

4 kuracie prsia

čierne mleté korenie

soľ podľa chuti

100 g majonézy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

30 g francúzskej horčice

2 cibule

100 g kyslých uhoriek

200 g tvrdého syra

Postup:

Do kuracích pŕs si navrchu narežeme niekoľko hlbších drážok.

Osolíme a okoreníme.

V miske si zmiešame majonézu s francúzskou horčicou.

Touto zmesou dôkladne potrieme každý kus mäsa.

 

 

Cibuľu si ošúpeme, nakrájame na kolieska.

Vložíme jedno do každej drážky.

Kyslé uhorky si nakrájame pozdĺžne.

Takisto každý plátok vložíme do drážky v mäse.

 

 

Nakoniec ešte do každej drážky vložíme plátok syra.

Dáme zapiecť do predhriatej rúry na 20 minút pri teplote 180 °C. 

 

 

Hotovo.

Podávame napríklad so šalátom alebo s obľúbenou prílohou. 

 

Talianske rezne

Potrebujeme:

4 ks kurací rezeň

2 paradajky

1 mozzarella

Plátky taveného syra

Petržlenová vňať nasekaná nadrobno

Bazalka

Soľ a korenie

Postup:

Kuracie rezne rozkrojíme tak, aby v strede ostalo spojené, vznikne nám akási kapsa na plnenie.

Ochutíme soľou, kroením a bazalkou.

Do streu vložíme plátok tvrdého syra, kúsok mozzarelly, dva plátky paradajok a petržlenovú vňať.

Potom upevníme špárodlom, aby rezne držali pohromade a náplň nevypadla.

Opekáme na rastlinnom oleji dozlatista z oboch strán.

Kuracie rezne plnené cesnakovou zmesou

Potrebujeme:

  • 2 ks. kuracie prsia
  •  soľ
  • 1/2 lyžičky korenia na kuracie mäso
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olej

náplň:

  • 2 strúčiky cesnaku
  • štipka soli a korenia
  • 1 polievková lyžica kyslej smotany
  • 4-5 húb
  • 2 lyžice nastrúhaného syra
  • hrsť špenátu

Na obaľovanie:

  • 100 ml mlieka
  • 2 lyžice strúhanky
  • 2 polievkové lyžice sezamových semien

Postup:

S ostrým nožom, prerežeme každé kus kuracích pŕs tak, aby mohli byť naplnené a ochutíme ich soľou a korením. V miske premiešajte nasekané huby, pretlačený cesnak, kyslú smotanu, korenie a špenát. Umiestnite náplň na každé prsia a potom prsia prilepte s náplňou vo vnútri. Kuracie vrecká plnené šampiňónmi a syrom. Upevníme ich malými špáradlami, aby sme udržali plnku vo vnútri. Posypeme korením na kuracie mäso.

Naplnené kuracie prsia najprv namočíme do mlieka. Potom dáme do sypkej zmesi (sezam a strúhanka). Vyprážame pod pokrievkou na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista – dosmažíme bez pokrievky. Ak sa obávate, že môžu byť surové v strede alebo ich chcete pripraviť bez tuku, potom ich jednoducho preložte ešte na plech vystlaný papierom na pečenie a dajte na 15-20 minút do rúry pri teplote 190 ° C.

Kuracie loďky

Potrebujeme:

5 ks kuracích pŕs

125 g taveného alebo smotanového syra

100-150 g čerstvého špenátu

Soľ a čierne mleté korenie

Olej

1-2 ks paradajok nakrájaných na kolieska

Postup:

Špenát umyjeme a vložíme do vriacej vody, povaríme len 1-2 minúty, potom okamžite scedíme a hneď ochladíme studenou vodou. Po ochladení vymačkáme zo špenátu vodu, premiešame so syrom a ochutíme soľou a korením.

Kuracie prsia umyjeme a osušíme papierovým obrúskom. Osolíme a na vrchu urobíme hlbší zárez – vznikne nám akési vrecko, do ktorého navrstvíme syrovú náplň. Prikryjeme 1-3 plátkami paradajok.

Preložíme na plech vymastený olejom a každý kúsok pokvapkáme trochou olivového oleja. Na vrch môžeme uložiť 1 vetvičku byliniek.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190-200 stupňov 25-30 stupňov.

Podávame so šalátom alebo prílohou podľa chuti.

Závitky na horčici, plnené syrom!

Potrebujeme:

2 kusy kuracích pŕs

Horčicu celú (korenie)

Olivový olej

Citrónovú šťavu

Sójovú omáčku

Horčicu plnotučnú

Tvrdý syr nakrájaný na plátky

Postup:

Kuracie prsia si prekrojíme na polovice a každú naklepeme na čo najtenšie. Ochutíme soľou a korením. Každý kúsok potrieme trochou horčice a vložíme do stredu kúsok syra, zabalíme. Preložíme na plech vystlaný alobalom.

Horčicu zmiešame s olivovým olejom, trochou citrónovej šťavy, trochou sójovej omáčky a takto pripravenou marinádou potrieme každú rolku. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút.

Kuracie kapsy

Fantastické kuracie kapsy plnené syrom a špenátom, zabalené v lístkovom ceste. Recept je od Poľskej blogerky Izabela Furmańczyk.

zdroj: impresjasmaku

Potrebujeme:

6 ks kuracích pŕs

1 bal. mrazeného špenátu

3 pláty chladeného lístkového cesta

2-3 lyžice kyslej smotany

6 plátkov tvrdého syra

4 strúčiky cesnaku

1 lyžicu masla

Soľ, čierne korenie, štipku muškátového orieška

1 vajce na potretie

Postup:

Mrazený špenát opražíme na masle a necháme na panvici, kým sa neodparí voda. Pridáme pretlačený cesnak, muškátový oriešok a dochutíme soľou a korením. Premiešame, restujeme všetko spolu asi 2 minúty a nakoniec pridáme smotanu – premiešame a zložíme z plameňa.

Umyté kuracie prsia narežeme tak, aby nám vznikla „kapsa“ na plnenie. Do vnútra navrstvíme špenátovú náplň a jeden kúsok syra. Potom mäso osolíme podľa chuti (môžeme pridať aj ľubovolné korenie).

Každý kúsok lístkového cesta rozdelíme na 2 časti – vznikne nám tak 6 kúskov. Každý si po stranách narežeme na pásiky. Do stredu uložíme 1 kúsok plneného kuracie mäsa a cez mäso začneme prekladať jednotlivé pásiky tak, aby bolo mäso celkom prekryté.

zdroj: impresjasmaku

Keď máme zabalené všetky kúsky, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom.

zdroj: impresjasmaku

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 40 minút.

zdroj: impresjasmaku

Výborné plnené rezne s cesnakom

Potrebujeme:

kuracie prsné rezne – 2 ks

syr – 150 g

cesnak – 2 – 3 strúčiky

kôpor podľa chuti

korenie a soľ

Kyslú smotanu (1 téglik) alebo majonézu

olej

Postup:

Mäso nakrájajte na 4 kúsky a na oboch stranách dobre naklepte.

Na náplň zmiešajte kyslú smotanu s kôprom a pretlačeným cesnakom. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.

Mäso ochuťte soľou a korením.

Mäso natrite z jednej strany touto omáčkou.

Syr nastrúhajte na veľkom strúhadle a nasypte na omáčku.

Potom prikryte druhým kúskom mäsa – opäť ochuťte soľou, korením a potrite omáčkou.

Formu na pečenie vymažte olejom, mäso uložte do nej mäso a opäť posypte syrom. Formu zakryte fóliou.

Kuracie prsia sú ďalším chutným a ľahkým receptom

 

Predhrejte rúru na 180 stupňov a pečte 20 minút.

Do syra môžete pridať aj kúsky ananásu – mäso bude potom šťavnatejšie a chutnejšie. Prípadne môžete použiť čerstvé huby.

Kuracie prsia sú ďalším chutným a ľahkým receptom

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Labužnícke kuracie kapsy

Potrebujeme:

3 ks kuracích pŕs

6 plátkov šunky

6 kúskov syra nova

Ja som pridala aj pár lístkov čerstvého špenátu, ale to je už na vás

1 bal. šľahačky

2 lyžice worcesterskej omáčky

Postup:

Kuracie prsia rozkrojíme každé na dva tenšie plátky a rozklepeme.

Na každý plátok uložíme plátok šunky a kúskov syra niva. Potom zavinieme – môžeme normálne zrolovať, ja balím ako balíčky a upevním niťou– normálne zbalím šnúrkou. Uložíme na plech a zalejeme šľahačkou zmiešanou s worcesterskou omáčkou. Zľahka osolíme, okoreníme (nie príliš aj niva aj omáčka sú slané).

Vložíme do rúry a pri teplote 190 stupňov pečieme 30-40 minút.

Kuracia lahôdka v slanine

1_226.jpg

Potrebujeme:

4 celé kuracie prsia
300 g feta syr
Plátky slaniny

Na omáčku (voliteľné):

1 šálka kyslej smotany
1 strúčik cesnaku
pažitka

Postup:

Kuracie prsia sa umyjú a narežú pozdĺžne, aby vznikla kapsa. Do kapsy vložíme plátky syra feta a posypeme soľou a korením.  Teraz každý kúsok mäsa zabalíme do plátkov slaniny.

2_174.jpg

zdroj: fincsa-nindzsa

Predhejeme rúru, nastavíme ju na funkciu gril. Mäso vložíme na plech, prikryjeme fóliou a vo vyhriatej rúre necháme 5 minút, potom 25-30 minút bez fólie, aby sa dobre opekalo. Nemusíte podlievať vodou, pretože mäso pustí šťavu.

3_125.jpg

zdroj: fincsa-nindzsa

Kým je mäso opečené, roztlačíme cesnak, primiešame kyslú smotanu, nakrájame natenko pažítku a všetko dobre premiešame, ochutíme soľou a korením.

Mäsko podávame s touto omáčkou a čerstvým šalátom.

Šťavnaté kuracie rezne plnené šunkou a syrom bez vyprážania

cotolette di pollo al forno

zdroj: https://blog.giallozafferano.it

Potrebujeme:

500 g kuracích prsných rezňov

4 plátky šunky

4 plátky mozzarelly

1 pohár mlieka

2 vajcia

Hladkú múku

Strúhanku

2 lyžice kukuričnej múky

Olej a soľ

Postup:

Umyté a osušené kuracie rezne nakrájame na hrubšie plátky, ochutíme soľou a korením,  zalejeme mliekom a necháme tak stáť aspoň 1/2 hodiny.

Do misky rozšľaháme vajíčka, do ďalšej misky dáme strúhanku a kukuričnú múku a do ďalšej hladkú múku.

Kuracie rezne vyberieme z mlieka, narežeme a pozdĺž rezu urobíme otvor tak, aby ste získali malú kapsu.

Do kapsy vložíme plátok šunky, mozzarelly a dobre zatlačíme rukami, aby náplň ostala vo vnútri. Teraz rezne obalíme najskôr v múke, potom vo vajciach a strúhanke.

Plech na pečenie vyložíme papierom, potrieme trochou oleja a uložíme na ne rezne. Rezne pokvapkáme olejom a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 minút. V strede pečenia môžeme obrátiť.