plny-hrniec_transparent_negativ.png

Plnené kuracie rezne so zemiakmi: Stačí pár zárezov a 4 prísady – výborný obed a za minútku pripravený!

Vynikajúce kuracie rezne prirpavené na plechu.

Vynikajúce kuracie rezne prirpavené na plechu. Stačí pár zárezov, vaše obľúbené prísady a máte jeden fantastický obed takmer bez práce. Rezne môžete takto pripraviť na plechu samostane, alebo aj s prílohou.

Potrebujeme:

  • 4 kuracie rezne
  • 1 mozzarella nakrájanú na plátky
  • Paradajka nakrájanú na plátky
  • 1 kg zemiakov nakrájaných na hranolky

Ďalej:

  • korenie na kurča
  • olivový alebo sezamvý olej, korenie na kurča a na zemiaky
  • Niekoľko listov bazalky – voliteľné

Postup:

Zemiaky si očistíme a nakrájame na hranolky. Ochutíme olejom, soľou, čiernym kroením a mletou paprikou (prípadne použite koreniny, ktoré máte radi).

Zemiaky rovnomerne rozložíme na plech.

Rúru zapneme na 180 stupňov. Kuracie prsia posypeme korením a narežeme  (vo vzdialenosti asi 1,5 cm od seba). Do zárezov striedavo vkladáme plátok rajčiny, mozzarellu a lístky bazalky. Pokvapkáme olejom (tak aby sa dostal aj do zárezov), preložíme na plech na zemiaky a vložíme do rúry na asi 40-45 minút, kým zemiaky a kurča nebudú dostatočne upečené. Ak chcete, môžete prvých 15 minút piecť na 200 stupňoch pod alobalom a následne stiahnuť teplotu. Kuracie rezne sa dajú takto piecť aj bez prílohy, na plechu vystlanom papierom na pečenie. V takom prípade pečieme na 190 stupňoch približne pol hodiny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: poprostupycha

Najlepšie recepty na dnes