Vianočné PLNENÉ KOKOSKY, ktoré každý miluje: Tu je recept, s ktorým sa vám vždy vydaria!

3252 0

Recept na kokosky podľa autorky, ktorou je pani Zuzanka Brankova. Tejto šikovnej cukrárke sa vydarili kokosky tak nádherne, že som ich hneď skúsila aj ja. A vyšli aj mne, hoci nie tak krásne, ale sú veľmi chutné. Za mňa recept na jednotku.

Potrebujeme:

3 ks bielky

210 g cukor kryštálový

180 g kokos strúhaný

Linecké cesto:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

230 g múka hladká

140 g maslo

70 g cukor praškový

1 ks žĺtok

Krém:

250 g maslo

200 g čokoláda 52%

džem

Čokoldová poleva:

200 g čokoláda 52%

50 g Cera

Okrem toho:

džem

Postup:

Najskôr si pripravíme kokosový sneh. Ja som postupovala podľa týchto inštrukcií – vaječné bielky s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia cca 12 – 15 minút. Následne necháme vychladiť a potom vareškou vmiešame kokos.

Pomocou cukrárenského vrecka nastriekame malé kôpky na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme pri 160 stupňoch 8 – 10 minút.

Otvoríme vrátka na rúre a sušíme 15 minút pri 50 stupňoch. Keď sa kokosky dajú pekne odlepiť od papiera, sú hotové.

Linecké cesto pripravíme zmiesením všetkých surovín. Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a upečieme na suchom plechu.

Krém: Čokoládu roztopíme nad parou. Necháme vychladiť ale nie príliš, aby znova nestuhla a vyšľaháme s maslom. Pomocou vrecka krém nastriekame na linecké kolieska.

Vstrede necháme miesto na džem.

Na takto naplnené kolieska jemne pritlačíme kokosku. Necháme stuhnúť v chlade.

Čokoládová poleva: Čokoládu a stužený tuk rozpustíme nad parou.Spodok plnených kokosiek namáčame v čokoládovej poleve.

Keď čokoláda stuhne môžeme podávať.

Foto: tjn
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár