plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď chcem pripraviť chutný obed, zabalím mäso do kapustného listu a zalejem touto omáčkou: Všetci pri stole sa zalizujú!

Tento recept z youtube máme na jedálnom lístku skoro každý týždeň a môžeme odporučiť všetkými desiatimi. Chutné jedlo, ktoré si obľúbi celá rodina.

Tento recept z youtube máme na jedálnom lístku skoro každý týždeň a môžeme odporučiť všetkými desiatimi. Chutné jedlo, ktoré si obľúbi celá rodina.

 

 

Potrebujeme:

čínsku kapustu

bravčové rezne

3 – 4 paradajky

150 ml kyslej smotany

1 cibuľu

1 PL hladkej múky

1 mrkvu

kôpor, soľ, mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

Cibuľu si nakrájame na tenké prúžky a osmažíme na oleji do sklovita.

Na tej istej panvici, ale oddelene, osmažíme aj mrkvu. 

 

 

Plátky mäsa si prekryjeme potravinárskou fóliou a naklepeme tak, aby nám vznikli dlhšie a tenšie pláty.

Tie z oboch strán osolíme, okoreníme a potom prerežeme na polovicu.

 

 

apustové listy zbavíme tvrdších častí, dáme do misy, zalejeme vriacou vodou a necháme stáť 5 minút kým nezmäknú.

Potom ich vyberieme, osušíme, na každý list dáme plátok mäsa a trochu cibuľovo-mrkvovej plnky.

 

 

Zvitky stočíme a naukladáme vedľa seba do hrnca.

Podlejeme horúcou vodou a navrch naukladáme nakrájané paradajky.

Prikryjeme pokrievkou a podusíme asi 30 minút.

Medzitým si zmiešame kyslú smotanu s múkou a nasekaným kôprom, dobre premiešame.

Po 30 minútach zapracujeme do šťavy v hrnci tak, aby neostali hrudky. 

 

 

Omáčku necháme chvíľu povariť aby zhustla a potom môžeme servírovať.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes