plny-hrniec_transparent_negativ.png

Plnené domáce mini-šišky bez vyprážania, fantastické aj na druhý deň: Cesto nadýchané, ako obláčik!

Výborný recept na šišky trochu inak – bez vyprážania, jednoduché a pritom neskutočne chutné. Sú fantastické!

Výborný recept na šišky trochu inak – bez vyprážania, jednoduché a pritom neskutočne chutné. Sú fantastické!

Potrebujeme:

200 ml mlieka

20 g droždia

1 lyžicu práškového cukru

300 g hladkej múky

1 vaječný žĺtok

Štipku soli

30 g roztopeného masla alebo margarínu

Náplň:

250 g tvarohu

100 g hrozienok

1 lyžicu práškového cukru

1 bal. Vanilkového cukru

2 žĺtky

Postup:

Do 100 ml vlažného mlieka rozdrvíme droždie a pridáme práškový cukor. Rozmiešame a potom počkáme, kým vyjde kvások. V miske zmiešame múku s ostatnými prísadami a pridáme aj kvások. Vypracujeme stredne tuhé cesto – ak je príliš hutné, pridáme viac mlieka, ak naopak príliš tekuté, pridáme múku.

Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste. Keď zdvojnásobí svoj objem, rozvaľkáme ho na pomúčenej pracovnej doske a vykrajujeme jednotlivé kolieska a necháme ešte 10 minút podkysnúť.

Tvaroh rozmiešame s vaječnými žĺtkami, hrozienkami a cukrom. Na každý kruh navrstvíme asi 1-2 lyžičky náplne a prikryjeme druhým kruhom. Okraje zatlačíme prstami, alebo vidličkou. Šišky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo vymastený a vložíme do rúry vyhriatej na 210 stupňov. Pečieme 10 minút pri tejto teplote, potom stiahneme na 180 stupňov a pečieme ešte 20 minút. Po upečení potrieme maslom a posypeme cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes