Plnené cuketové loďky trochu inak: Vyskúšajte ich pripraviť takto a máte fantastický zdravý obed!

Ak neviete, čo dnes pripraviť na obed a máte doma zásoby cukety, vyskúšajte toto chutné a zdravé jedlo.

 

 

Základom tohoto receptu je obľúbená letná zelenina – cuketa.

Ak vás už omrzelo vyprážanie a obaľovanie v trojobale, tento recept určite oceníte.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 väčšie cukety

vykostené kuracie stehná (môžu byť aj kuracie prsia)

1 veľkú paradajku

1 stredne veľkú cibuľu

2 PL kyslej smotany

štipku cukru

3 bobkové listy

soľ

čierne mleté korenie podľa chuti

100 g strúhaného syra (podľa chuti)

cesnak

mletý koriander (voliteľné)

môžete pridať aj jednu čili papričku

Postup:

 

 

Cukety si umyjeme, očistíme konce, prekrojíme na polovicu.

Vnútro vydlabeme ostrejšou lyžicou.

Položíme na plech dužinou nahor.

 

 

Podlejeme trochou vody, ktorú sme si nechali zovrieť v rýchlovarnej kanvici.

pečieme asi 10 minút pri 180 °C.

 

Foto: youtube

 

Kým sa nám pečie cuketa, pripravíme si plnku.

Vykostené kuracie stehná (alebo prsia) pokrájame na menšie kúsky.

Spolu s nakrájanou cibuľou dáme na panvicu.

Pridáme bobkový list, premiešame a opekáme.

 

Foto: youtube

 

Pridáme nakrájanú paradajku, rozpučený strúčik cesnaku.

Premiešame, osolíme, okoreníme a opäť spolu opekáme.

Keď nám všetko pustí šťavu, pridáme smotanu.

Zahustíme polovicou strúhaného syra.

 

Foto: youtube

 

Zmäknuté cukety potom naplníme touto plnkou.

Každú zasypeme druhou polovicou strúhaného syra.

 

Foto: youtube

 

Dáme zapiecť na 15 – 20 minút do rúry.

Môžeme podávať.

 

Foto: youtube

 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

Zdroj: youtube

Zdroj titulnej foto: youtube

Foto: unsplash
Foto: pixabay