Plnené rolky z bravčového mäsa podávané s chrumkavými pečenými zemiakmi a sviežim šalátom.
Zbožňujem tento recept nielen pre jeho famóznu chuť, ale hlavne vďaka jeho jednoduchosti.
Jednoduchý recept na plnené rolky z bravčového mäsa z youtube kanála Lecker schnell.
Vďaka triku s papierom na pečenie sú úžasne mäkké a šťavnaté.
Potrebujeme:
10 plátkov bravčového karé
soľ
mleté papriku
Na plnku:
70 g masla
kôpor
2 strúčiky cesnaku
Na zemiaky:
4 zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
zmes talianskych bylín
2 PL rastlinného oleja
Na šalát:
mrkvu
uhorku
korenie
jarnú cibuľku
2 PL sójovej omáčky
1 ČL kryštálového cukru
štipku čierneho korenia
1 PL olivového oleja
štipku mletej papriky
40 g parmezánu
Postup:
Mäso nakrájame na tenšie plátky.
Plátky prekryjeme na tvrdej podložke fóliou.
Vyklepeme tĺčikom.
Posypeme soľou a paprikou. Rukou votrieme.
Do misky vložíme maslo. Pridáme nasekaný kôpor.
Potom do misky pretlačíme cesnak. Vidličkou roztlačíme a premiešame.
Plátok mäsa potrieme plnkou a zrolujeme.
Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na plátky.
Vložíme do misky.
Pridáme soľ, čierne korenie a talianske bylinky.
Nalejeme olej.
Všetko spolu premiešame.
Sklenenú zapekaciu formu vymastíme rastlinným olejom.
Na dno naukladáme zemiaky.
Mäsové rolky spojíme špajľami.
Rolky položíme pomocou špajlí na hrany zapekacej formy (viď video).
Prikryjeme vlhkým papierom na pečenie a alobalom.
Vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 35-40 minút pri teplote 180°C.
Ošúpanú mrkvu pomocou škrabky nastrúhame do misky.
Uhorku ošúpeme, nakrájame na malé plátky a vložíme do misky.
Papriku nakrájame na malé plátky a pridáme do misky.
Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľku.
Do menšej misky nalejeme sójovú omáčku.
Pridáme cukor, čierne korenie, olivový olej a mletú papriku.
Všetko spolu dobre premiešame.
Omáčku nalejeme do šalátu a špachtľou zamiešame.
Po uplynutí doby odstránime papier a alobal z mäsa.
Vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 10-15 minút.
Rolky preložíme na tanier a odstránime špajle.
Zemiaky posypeme nastrúhaným parmezánom.
Pečieme ďalších 5 minút pri teplote 180°C.
Plnené rolky posypeme zvyškom parmezánu a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: