plny-hrniec_transparent_negativ.png

Plnené bravčové kapsičky: Naplňte bravčové plátky touto zeleninovo-syrovou plnkou so slaninkou a budete mať nebíčko v papuľke!

Bravčové mäso ešte nikdy nechutilo tak vynikajúco ako keď ho naplníte podľa tohto receptu z youtube.

Podávajte ho s grilovanou zeleninou a všetci budú nadšení!

Potrebujeme:

1 cibuľu

100 g slaniny

120 g tvrdého syra

petržlen

6 plátkov bravčového karé

soľ, čierne mleté korenie, červenú mletú papriku podľa chuti

talianske bylinky

1 červenú cibuľu

1 cuketu

1/2 červenej papriky

1/2 žltej papriky

olivový olej

Postup:

Ako prvé si ošúpeme cibuľu, nakrájame ju na polovičné kolieska a dáme orestovať na rozohriatu panvicu s olejom.

Pridáme pokrájanú slaninku a opekáme. 

Medzitým si v samostatnej miske zmiešame nastrúhaný syr s nasekanou petržlenovou vňaťou.

Primiešame opečenú cibuľku so slaninkou.

 

Bravčové karé si nakrájame na hrubšie plátky a potom do každého z nich spravíme zboku hlboký zárez, aby sme vytvorili kapsičku. 

 

Olivový olej si zmiešame s čiernym mletým korením, soľou, talianskymi bylinkami, červenou mletou paprikou a dobre premiešame. 

Plátky mäsa teraz naplníme pripravenou plnkou a potrieme marinádou. 

Naplnené mäso sprudka opečieme z oboch strán na rozhorúčenej panvici a potom ich ukladáme vedľa seba na vymastený plech.

Plech prikryjeme navlhčeným papierom na pečenie, alobalom a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 °C asi 30 minút. 

Medzitým si pripravíme zeleninu na grilovanie, vložíme ju do misy a zalejeme olivovým olejom. 

Posypeme soľou, čiernym mletým korením, všetko dobre premiešame a naukladáme na gril. 

Opečieme z oboch strán. 

Upečené mäso vyberieme z rúry a servírujeme spolu s grilovanou zeleninou. 

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Najlepšie recepty na dnes