Bravčové mäso ešte nikdy nechutilo tak vynikajúco ako keď ho naplníte podľa tohto receptu z youtube.
Podávajte ho s grilovanou zeleninou a všetci budú nadšení!
Potrebujeme:
1 cibuľu
100 g slaniny
120 g tvrdého syra
petržlen
6 plátkov bravčového karé
soľ, čierne mleté korenie, červenú mletú papriku podľa chuti
talianske bylinky
1 červenú cibuľu
1 cuketu
1/2 červenej papriky
1/2 žltej papriky
olivový olej
Postup:
Ako prvé si ošúpeme cibuľu, nakrájame ju na polovičné kolieska a dáme orestovať na rozohriatu panvicu s olejom.
Pridáme pokrájanú slaninku a opekáme.
Medzitým si v samostatnej miske zmiešame nastrúhaný syr s nasekanou petržlenovou vňaťou.
Primiešame opečenú cibuľku so slaninkou.
Bravčové karé si nakrájame na hrubšie plátky a potom do každého z nich spravíme zboku hlboký zárez, aby sme vytvorili kapsičku.
Olivový olej si zmiešame s čiernym mletým korením, soľou, talianskymi bylinkami, červenou mletou paprikou a dobre premiešame.
Plátky mäsa teraz naplníme pripravenou plnkou a potrieme marinádou.
Naplnené mäso sprudka opečieme z oboch strán na rozhorúčenej panvici a potom ich ukladáme vedľa seba na vymastený plech.
Plech prikryjeme navlhčeným papierom na pečenie, alobalom a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 °C asi 30 minút.
Medzitým si pripravíme zeleninu na grilovanie, vložíme ju do misy a zalejeme olivovým olejom.
Posypeme soľou, čiernym mletým korením, všetko dobre premiešame a naukladáme na gril.
Opečieme z oboch strán.
Upečené mäso vyberieme z rúry a servírujeme spolu s grilovanou zeleninou.
Prajeme dobrú chuť!