Ak máte doma zemiaky, skúste tento výborný recept na plnenú zemiakovú rolku.
Základom sú zemiaky a syr, ako náplň môžete zvoliť prísady, ktoré máte práve v chladničke.
My odporúčame jemne pikantnú náplň z mletého mäsa.
Recept sme našli na kanáli Enfes Yemek Tarifleri.
Potrebujeme:
3 veľké zemiaky
300 g syr strúhaný
20 ml rastlinného oleja (2 lyžice)
4 g soli
Náplň (voliteľné):
500 g mleté mäso
20 ml rastlinného oleja
1 cibuľa
3 zelené papriky
3 strúčiky cesnaku
2 lyžice paradajkovej omáčky (25 g)
1 lyžička paradajkového pretlaku (20 g)
chilli vločky – podľa chuti
čierne korenie – podľa chuti
rasca – podľa chuti
tymián – podľa chuti
soľ – podľa chuti
3-4 vetvičky petržlenovej vňate
Postup:
Pripravte si plech s papierom na pečenie.
Rozložte naň nastrúhaný syr čedar a položte naň kolieska zemiakov pekne vedľa seba, trochu ich osoľte a potrite rastlinným olejom.
Pečte v predhriatej rúre 30 minút pri 200 °C.
Pripravte si panvicu s olejom a vložte do nej mleté hovädzie mäso.
Občas premiešajte a nechajte variť, kým nezhnedne, pridajte nakrájanú cibuľu a zelenú papriku nadrobno – premiešajte, potom pridajte prelisovaný cesnak.
Vmiešajte paradajkový pretlak a varte na miernom ohni.
Postupne prisypte čili vločky, čierne korenie, rascu, tymian, soľ – podľa chuti.
Pridajte ešte nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.
Všetko spoločne premiešajte.
Po 30 minútach vyberte zapečené zemiaky z rúry.
Posypte ich syrom a naneste mäsovú zmes so zeleninou, pekne ju rozprestrite a opäť posypte syrom.
Následne zrolujte do rolády.
Posypte ešte syrom, tiež petržlenovou vňaťou a pečte 10 minút pri 200 °C.
Po uplynutí doby pečenia skontrolujte, či je roláda v rúre upečená, a pokiaľ áno, vyberte ju.
Môžete servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
https://youtu.be/Mx0PcysgeM8