plny-hrniec_transparent_negativ.png

PLNENÁ zemiaková ROLKA na plechu: Zabudnite na vyprážané placky, toto je stokrát lepšie a naje sa celá rodina!

Ak máte doma zemiaky, skúste tento výborný recept na plnenú zemiakovú rolku.

 

 

Základom sú zemiaky a syr, ako náplň môžete zvoliť prísady, ktoré máte práve v chladničke.

My odporúčame jemne pikantnú náplň z mletého mäsa.

Recept sme našli na kanáli Enfes Yemek Tarifleri.

Potrebujeme:

3 veľké zemiaky

300 g syr strúhaný

20 ml rastlinného oleja (2 lyžice)

4 g soli

 

 

Náplň (voliteľné):

500 g mleté mäso

20 ml rastlinného oleja

1 cibuľa

3 zelené papriky

3 strúčiky cesnaku

2 lyžice paradajkovej omáčky (25 g)

1 lyžička paradajkového pretlaku (20 g)

chilli vločky – podľa chuti

čierne korenie – podľa chuti

rasca – podľa chuti

tymián – podľa chuti

soľ – podľa chuti

3-4 vetvičky petržlenovej vňate

Postup:

 

 

Pripravte si plech s papierom na pečenie.

Rozložte naň nastrúhaný syr čedar a položte naň kolieska zemiakov pekne vedľa seba, trochu ich osoľte a potrite rastlinným olejom.

Pečte v predhriatej rúre 30 minút pri 200 °C.

 

 

Pripravte si panvicu s olejom a vložte do nej mleté hovädzie mäso.

Občas premiešajte a nechajte variť, kým nezhnedne, pridajte nakrájanú cibuľu a zelenú papriku nadrobno – premiešajte, potom pridajte prelisovaný cesnak.

Vmiešajte paradajkový pretlak a varte na miernom ohni.

 

Postupne prisypte čili vločky, čierne korenie, rascu, tymian, soľ – podľa chuti.

Pridajte ešte nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.

Všetko spoločne premiešajte.

 

 

Po 30 minútach vyberte zapečené zemiaky z rúry.

Posypte ich syrom a naneste mäsovú zmes so zeleninou, pekne ju rozprestrite a opäť posypte syrom.

Následne zrolujte do rolády.

 

 

Posypte ešte syrom, tiež petržlenovou vňaťou a pečte 10 minút pri 200 °C.

Po uplynutí doby pečenia skontrolujte, či je roláda v rúre upečená, a pokiaľ áno, vyberte ju.

Môžete servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

https://youtu.be/Mx0PcysgeM8

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes