plny-hrniec_transparent_negativ.png

Plnená zemiaková placka z panvice: Zabudnite na klasiku vykúpenú v oleji, na toto netreba vajcia a chuť dokonalá!

Rýchle a naozaj fantasticky chutné jedlo zo zemiakov.

 

 

Nám to chutí ešte omnoho viacej, ako klasické placky.

Nepotrebujete vajce a namiesto mastných placiek sa môžete tešiť na sýty a veľmi chutný obed.

My sme to skúsili na dovolenke a odvtedy u nás rozvoniava pravidelne.

Zemiaková placka ako koláč so šunkou a syrom (priemer 20 cm)

Potrebujeme:

300 g uvarených zemiakov

 

 

60 g hladkej múky

30 ml  olivového oleja

7 g soli

Soľ

Čierne korenie

3-4 plátky varenej šunky

 

 

5-6 plátky syra

Voliteľné:

Bylinky podľa chuti

Koreniny podľa chuti

Postup:

Zemiaky je dobré spracovať, kým sú ešte horúce, alebo aspoň teplé.

Jednoducho ich roztlačíme vidličkou alebo roztláčadlom na zemiaky (ideálne je, ak zemiaky uvaríte v šupke a rýchlo ošúpete, pretože nenasajú toľko vody).

 

 

Pridáme soľ, olej, múku a koreniny podľa chuti (oregano, bazalka, majorán..).

Cesto rozdelíme na dve polovice.

Jednu polovicu navrstvíme na dno panvice (ja som už panvicu nemastila, mám povrch z kameniny), inak je dobré panvicu si vymastiť – oleja naozaj netreba veľa.

Na cesto uložíme plátky šunky a syr.

 

 

Ak chcete, môžete pridať aj iné prísady.

Na vrch navrstvíme zvyšok cesta.

Bez veka pečieme na strednom plameni cca 10 minút z jednej strany.

Potom obrátime ako omeletu.

 

 

Pečieme bez pokrievky, pretože cesto by zvlhlo a nebolo chrumkavé.

Necháme zapiecť z druhej strany a potom preložíme na tanier.

Môžeme hneď krájať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

z

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes