Keď budete mať nabudúce doma mleté mäso nerobte fašírky, ale skúste túto rolku: Je taká výborná, že vás preslávi na každej oslave či rodinnej večeri! 

Roláda z mletého mäsa, ktorá vás preslávi: Urobte si aj do zásoby, stačí zamraziť a máte perfektné pohostenie vždy, keď budete potrebovať!

Túto roládu z mletého mäsa robíme na slávnostný obed, ale v poslednej dome aj len tak – keď mám doma mleté mäso a fašíriek sme už prejedení. Ak ju dáte do mrazničky, máte perfektné pohostenie vždy prichystané pre vašu návštevu. Mráz jej na chuti vôbec neuberie, mám odskúšané!

Potrebujeme:

700 g mletého bravčového mäsa

1 žemľu alebo dva rožky

1 lyžicu bravčovej masti

1 stredne veľkú cibuľku

1 vajce

...

2 lyžičky pálivej papriky

Štipku tymiánu

Soľ podľa chuti

2 strúčiky cesnaku

1 lyžicu horčice

Náplň:

200 g údeného syra

4 vajcia

150 g údenej šunky

2 lyžičky oleja

Postup:

Chlieb natrháme a namočíme do mlieka alebo vlažnej vody. Keď naobtná, vyžmýkame ho a pridáme k mäsu. Do mäsa pridáme aj nadrbno nakrájanú cibuľku, pretlačený cesnak, vajíčko, koreniny a soľ. Dobre premiešame.

Pripravíme si väčší kus alobalu, ktorý dobre potrieme olejom. Zmes mletého mäsa navrstvíme na fóliu (60×40 cm) tak, aby vznikol tvar akéhosi plátu – hrúbka asi  2-3 cm.

Na mäso navrstvíme plátky syra (asi 4 cm od okrajov), šunku, plátky uvarených vajec a zvyšný syr. Potom mäso opatrne a čo najpevnejšie zrolujeme do fólie a okraje pevne uzavrieme – môžeme vytvoriť zvar akejsi veľkej salónky. Roládu uložíme na plech spojom smerom nadol. Pečieme pri teplote 200 stupňov 1 hodinu. Moja finta na extra šťavnaté mäso – mleté mäsko pred vrstvením prísad zvyknem potrieť kyslou smotanou – je to ešte chutnejšie a šťavnatejšie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Ľubka V.