plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nerobte z mletého mäsa len fašírky, toto je 100x lepšie: Stačí uložiť na alobal, stočiť a máte najlepšiu slanú roládu na svete!

Perfektný nápad z mletého mäsa, ideálne aj ako pohostenie pre návštevy počas sviatkov.

Potrebujeme:

  • 1 kg mletého mäsa,
  • 1 vajcie,
  • soľ,
  • korenie podľa chuti.

Zložky na plnenie:

  • 4 vajcia,
  • 3 kusy cibule,
  • olej.

Postup:

Vložte do misy mleté ​​mäso, vajce, korenie, soľ a dobre premiešajte.

Pripravte náplň: cibuľu očistite, nakrájajte na malé kocky a orestujte na horúcom oleji. Vajíčka uvarené natvrdo, očistite a nakrájajte a pridajte orestovanú cibuľu. Ak chcete, môžete pridať petržlenovú vňať. Navrstvite alobal na plech a potrite olejom. Na fóliu navrstvíme mleté ​​mäso do tvaru obdĺžnika a na mäso navrstvíme náplň..

Na oboch koncoch by mäso malo byť asi  1 cm od okraja, aby náplň nevytiekla von. Pomocou fólie zabaľte ako klasickú roládu. V predhriatej rúre pečieme pri teplote 200 ° C  asi 40 až 50 minút – podľa hrúbky mäsovej vrstvy.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes