Jednoduchý kulinársky trik, ktorý posunie vašu plnenú papriku na vyšší level: Všetci sa budú zalizovať!

Plnená paprika patrí medzi obľúbené jedlá.

V dnešnom článku sa dozviete jednoduchú radu, vďaka ktorej bude chutiť ešte lepšie. 

Lepšiu plnenú papriku ste ešte nejedli!

 

 

...

Ako odporúča portál mindmegette, tento jednoduchý kulinársky trik posunie vašu plnenú papriku na vyšší level. 

Niekedy stačí málo a jedlo môže byť ešte chutnejšie.

TIP:

 

 

Ak plnenú papriku opečiete zo všetkých strán na troche olivového oleja a až potom pridáte do paradajkovej omáčky, získate jedinečnú, veľmi lahodnú chuť.

Vyskúšajte tento základný recept na plnenú papriku!

Ak ju pripravíte presne podľa tohto postupu, bude to nebíčko v papuľke!

 

 

Potrebujeme:

6 paprík na plnenie

Na plnku

1 červenú cibuľu (môže byť aj biela)

olej

1 strúčik cesnaku

1 ČL mletej červenej papriky

50 dkg mletého bravčového mäsa

15 dkg ryže

soľ

čierne mleté korenie

 

 

Na omáčku

1 červenú cibuľu (môže byť aj biela)

2 PL rastlinného oleja

2 PL kryštálového cukru

2 PL hladkej múky

1 l paradajkového pretlaku

5 dl vody

zelerovú vňať

soľ

čierne mleté korenie

Postup:

 

 

Cibuľu nakrájame nadrobno.

Na oleji ju speníme spolu s prelisovaným cesnakom. 

Odstavíme z ohňa a posypeme mletou červenou paprikou. 

 

 

Následne pridáme mleté mäso a čiastočne uvarenú ryžu. 

 

 

Dôkladne dochutíme soľou a korením.

Papriky si očistíme a naplníme mäsovo-ryžovou plnkou (neprepĺňame, necháme miesto na napučanú ryžu).

Plnené papriky zľahka opražíme na olivovom oleji.

Zo zvyšnej plnky formujeme guľky.

 

 

Cibuľu nakrájame na štvrtiny a opražíme na troche oleja.

Prisypeme cukor, potom múku a miešame, kým nezostanú žiadne hrudky.

Za stáleho miešania prilejeme paradajkový pretlak, podlejeme vodou, pridáme zeler a dochutíme soľou a korením.

 

 

Opatrne pridáme plnené papriky a na miernom ohni za občasného otáčania varíme asi 30-40 minút, kým nebude náplň úplne uvarená.

Uvarené plnené papriky v paradajkovej omáčke môžeme podávať s uvarenými zemiakmi, s knedľou alebo ju môžeme jesť len tak samotnú. 

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn