Plnenú papriku väčšina z nás pozná ako varený pokrm s ryžou a paradajkovou omáčkou. Čo tak dopriať si túto klasiku trochu inak? Vyskúšajte vynikajúcu plnenú papriku v trojobale s chutnou náplňou.
Potrebujeme (na 4 porcie):
8 červených paprík
8 plátkov šunky
100 g tvrého syra nakrájaného na hrubšie paličky
Na obaľovanie:
100 g hladkej múky
3 vajcia
½ lyžičky soli
120 g strúhanky
Na vyprážanie:
Olej
Postup:
Papriku umyjeme a vložíme do vyhriatej rúry na rošt. Pri teplote 200 stupňov pečiemie, kým povrch papriky nie je hnedý. Papriku vyberieme a vložíme na 15-20 minút do plastového vrecka a zatvoríme – potrebujeme, aby sa paprika sparila, potom pôjde hnedá kôrka jednoducho ošúpať.
Papriku ošúpeme, vrchnú časť pri stopke narežeme (neprežeme celkom) a vyberieme vnútro. Do vnútra každej papriky vložíme plátok šunky, plaičku syra a papriku „zavrieme“.
Potom celé papriky klasicky obalíme v trojobale. Vyprážame zo všetkých strán dozlatista.
Podávame so zeleninovým šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika