plny-hrniec_transparent_negativ.png

Plnená paprika v trojobale

Plnenú papriku väčšina z nás pozná ako verený pokrm s ryžou a paradajkovou omáčkou. Čo tak dopriať si túto klasiku trochu inak?

Plnenú papriku väčšina z nás pozná ako varený pokrm s ryžou a paradajkovou omáčkou. Čo tak dopriať si túto klasiku trochu inak? Vyskúšajte vynikajúcu plnenú papriku v trojobale s chutnou náplňou.

Potrebujeme (na 4 porcie):

8 červených paprík

8 plátkov šunky

100 g tvrého syra nakrájaného na hrubšie paličky

Na obaľovanie:

100 g hladkej múky

3 vajcia

½ lyžičky soli

120 g strúhanky

Na vyprážanie:

Olej

Postup:

Papriku umyjeme a vložíme do vyhriatej rúry na rošt. Pri teplote 200 stupňov pečiemie, kým povrch papriky nie je hnedý. Papriku vyberieme a vložíme na 15-20 minút do plastového vrecka a zatvoríme – potrebujeme, aby sa paprika sparila, potom pôjde hnedá kôrka jednoducho ošúpať.

Papriku ošúpeme, vrchnú časť pri stopke narežeme (neprežeme celkom) a vyberieme vnútro. Do vnútra každej papriky vložíme plátok šunky, plaičku syra a papriku „zavrieme“.

Potom celé papriky klasicky obalíme v trojobale. Vyprážame zo všetkých strán dozlatista.

Podávame so zeleninovým šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes