plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mám výborný recept na PLNENÚ papriku: V jemne pikantnej omáčke, chuť je absolútne dokonalá!

Nový recept na plnenú papriku v jemne pikantnej omáčke.

Výborný recept, ktorý môžete vyskúšať napríklad už na dnešný obed.

 

 

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa

3 cibule

2 strúčiky cesnaku)

5 kusov papriky (v recepte je použitá farebná paprika)

1 vajce

1 plechovka lúpaných paradajok

¼ litra zeleninového vývaru (prípadne vodu s rozmiešaným bujónom)

1 lyžička sušeného oregana

1 lyžička sušenej bazalky

1 lyžička sladkej papriky mletej

1 nadrobno nakrájaná pálivá paprika

soľ

korenie

1  konzerva paradajkový pretlak

2 lyžice oleja

Postup:

 

 

Nakrájme 2 cibule a cesnak.

Orestujeme na oleji a necháme vychladnúť.

 

 

Mleté mäso dôkladne premiešame s orestovanou cibuľou a cesnakom.

Pridáme aj vajíčko a koreniny.

 

 

Nachystáme si 4 pariky, odrežeme z noch vrch.

Vnútro vyberieme.

Papriky zvnútra trochu osolíme.

 

 

Naplníme zmesou z mletého mäsa.

A prikryjeme odkrojenou vrchnou časťou bez stopky.

 

 

Zvyšok mletého mäsa odložte bokom.

Nakrájame poslednú cibuľu a papriku.

 

 

Nasekanú cibuľu a papriku podusíme v hlbšom hrnci na oleji asi 5 minút.

Pridáme zvyšné mleté ​​mäso, pálivú papriku a opečieme.

 

 

Pridáme paradajkový pretlak a za stáleho miešania varíme asi 1 minútu.

Zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme nakrájané paradajky.

Premiešame.

 

 

Do hrnca vložíme 4 plnené papriky a prikryjeme pokrievkou.

Na miernom ohni dusíme asi 1 hodinu.

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes