Nový recept na plnenú papriku v jemne pikantnej omáčke.
Výborný recept, ktorý môžete vyskúšať napríklad už na dnešný obed.
Potrebujeme:
1 kg mletého mäsa
3 cibule
2 strúčiky cesnaku)
5 kusov papriky (v recepte je použitá farebná paprika)
1 vajce
1 plechovka lúpaných paradajok
¼ litra zeleninového vývaru (prípadne vodu s rozmiešaným bujónom)
1 lyžička sušeného oregana
1 lyžička sušenej bazalky
1 lyžička sladkej papriky mletej
1 nadrobno nakrájaná pálivá paprika
soľ
korenie
1 konzerva paradajkový pretlak
2 lyžice oleja
Postup:
Nakrájme 2 cibule a cesnak.
Orestujeme na oleji a necháme vychladnúť.
Mleté mäso dôkladne premiešame s orestovanou cibuľou a cesnakom.
Pridáme aj vajíčko a koreniny.
Nachystáme si 4 pariky, odrežeme z noch vrch.
Vnútro vyberieme.
Papriky zvnútra trochu osolíme.
Naplníme zmesou z mletého mäsa.
A prikryjeme odkrojenou vrchnou časťou bez stopky.
Zvyšok mletého mäsa odložte bokom.
Nakrájame poslednú cibuľu a papriku.
Nasekanú cibuľu a papriku podusíme v hlbšom hrnci na oleji asi 5 minút.
Pridáme zvyšné mleté mäso, pálivú papriku a opečieme.
Pridáme paradajkový pretlak a za stáleho miešania varíme asi 1 minútu.
Zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme nakrájané paradajky.
Premiešame.
Do hrnca vložíme 4 plnené papriky a prikryjeme pokrievkou.
Na miernom ohni dusíme asi 1 hodinu.