Plnenú papriku nepripravujte len v paradajkovej omáčke. Vyskúšajte tento ukrajinský spôsob podľa receptu na skarbnychka-retseptiv a možno vám zachutí ešte viac.
Potrebujeme:
papriku
mleté bravčové mäso
ryžu
2 cibule
mrkvu
200 g kyslej smotany
1 PL paradajkového pretlaku
2 PL hladkej múky
petržlenovú alebo inú vňať
soľ a korenie podľa chuti
trochu oleja
Postup:
Bravčové mäso pomeľte mlynčekom spolu s jednou cibuľou. Ryžu umyte, pridajte do vriacej osolenej vody a povarte asi 5 minút. Preceďte a zmiešajte s mletým mäsom.
Druhú cibuľu si nakrájajte na jemno a orestujte na troche oleja spolu s nahrubo nastrúhanou mrkvou.
Vňať nasekajte a pridajte do mäsovo-ryžovej plnky. Všetko spolu zmiešajte aj s orestovanou mrkvou, osoľte, okoreňte, môžete pridať mletý koriander.
Papriku si očistite a naplňte pripravenou plnkou. Ak vám plnka ostane, formujte z nej malé guľôčky ako pri klasickej plnenej paprike. Papriky ukladajte vedľa seba do hrnca alebo do hlbšej panvice a do polovice podlejte vodou.
Na panvici si na troche oleja osmažte múku, primiešajte kyslú smotanu a lyžicu paradajkového pretlaku. Podlejte 150 ml vody, za stáleho miešania priveďte do varu a potom touto omáčkou podlejte papriky. Duste približne 40 minút.
Hotovo. Prajeme dobrú chuť!