Plnená paprika na ukrajinský spôsob: Vynikajúce jedlo z mletého mäsa a paprík, ktoré stojí za to vyskúšať!

Plnenú papriku nepripravujte len v paradajkovej omáčke. Vyskúšajte tento ukrajinský spôsob podľa receptu na skarbnychka-retseptiv a možno vám zachutí ešte viac.

Potrebujeme:

papriku

mleté bravčové mäso

ryžu

2 cibule

mrkvu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g kyslej smotany

1 PL paradajkového pretlaku

2 PL hladkej múky

petržlenovú alebo inú vňať

soľ a korenie podľa chuti

trochu oleja

Postup:

Bravčové mäso pomeľte mlynčekom spolu s jednou cibuľou. Ryžu umyte, pridajte do vriacej osolenej vody a povarte asi 5 minút. Preceďte a zmiešajte s mletým mäsom.

Druhú cibuľu si nakrájajte na jemno a orestujte na troche oleja spolu s nahrubo nastrúhanou mrkvou.

Vňať nasekajte a pridajte do mäsovo-ryžovej plnky. Všetko spolu zmiešajte aj s orestovanou mrkvou, osoľte, okoreňte, môžete pridať mletý koriander.

Papriku si očistite a naplňte pripravenou plnkou. Ak vám plnka ostane, formujte z nej malé guľôčky ako pri klasickej plnenej paprike. Papriky ukladajte vedľa seba do hrnca alebo do hlbšej panvice a do polovice podlejte vodou.

Na panvici si na troche oleja osmažte múku, primiešajte kyslú smotanu a lyžicu paradajkového pretlaku. Podlejte 150 ml vody, za stáleho miešania priveďte do varu a potom touto omáčkou podlejte papriky. Duste približne 40 minút.

Hotovo. Prajeme dobrú chuť!