Táto plnená paprika je úplne iná, ako tá, na ktorú sme v našej kuchyni zvyknutí.
Rozhodne však stojí za to, aby ste ju vyskúšali!
Veľmi chutná kombinácia plnenej papriky a zeleninovej omáčky, ktorá si vás určite získa.
Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála SAMIRA GOTOVIT.
Potrebujeme:
4 väčšie papriky na plnenie
300 g mletého hovädzieho mäsa
1 cibuľu
100 g ryže
petržlenovú vňať
kôpor podľa chuti
soľ
kurkumu
červenú mletú papriku
koriander
čierne mleté korenie
Na omáčku:
30 ml rastlinného oleja
1 cibuľu
1 mrkvu
2 papriky
1 paradajku
kúsok bielej kapusty
2 – 3 strúčiky cesnaku
1 ČL paradajkového pretlaku
300 ml vody
100 g strúhaného tvrdého syra
Postup:
Mleté mäso si vložíme do misy a vymiešame ho spolu s nadrobno pokrájanou cibuľou.
Následne primiešame predvarenú ryžu, nasekanú petržlenovú vňať, kôpor, soľ a všetky koreniny.
Papriky neplníme vcelku, ale prekrojené na polovice, takže si ich umyjeme, prekrojíme a očistíme od žiliek, aj semienok.
Každú polovicu papriky naplníme pripravenou plnkou.
Teraz si na panvicu nalejeme trochu oleja, rozohrejeme a orestujeme na pol krúžky nakrájanú cibuľu.
Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, na prúžky nakrájanú papriku, osolíme, okoreníme a premiešame.
Po minúte pridáme na malé kúsky pokrájanú kapustu, na kocky pokrájanú paradajku, aj na malé kúsky pokrájaný cesnak.
Potom primiešame paradajkový pretlak, všetko podlejeme vodou a prikryté dusíme 5 minút.
Túto omáčku navrstvíme do jenskej misy, navrch uložíme naplnené papriky a prikryjeme navlhčeným pergamenovým papierom a alobalom.
Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 45 minút.
Asi 7 minút pred dopečením položíme na každú papriku kôpku strúhaného syra a necháme zapiecť odokryté, kým sa syr neroztopí.
Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.
Dobrú chuť!