Plnenú papriku pozná väčšina z nás ako klasiku plnenú ryžou, mäskom a s neodmysliteľnou paradajkovou omáčkou. Vyskúšajte však omnoho jednoduchšiu verziu s vynikajúcou chuťou, pečenú v rúre. Doprajte si šťavnatú papriku so šunkovo-syrovou náplňou.
Potrebujeme:
2 ks väčších paprík
200 g šunky
1 paradajku
200 g strúhaného syra
1 vajce
150 ml sladkej smotany
2 stredne veľké zemiaky uvarené v šupke.
Soľ a korenie podľa chuti
Zväzok petržlenovej vňate alebo jarnej cibuľky
olej na vymazanie formy
Postup:
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame, rovnako nastrúhame aj syr a šunku nakrájame nadrobno. Paradajky umyjeme a prekrojíme na polovice. Zemiaky, syr (menšie množstvo strúhaného syra odložíme bokom na posypanie paprík) a šunku zmiešame v miske a pridáme aj nadrobno nasekané bylinky.
Vajcia rozšľaháme so smotanou a dochutíme soľou a korením. Smotanu potom zmiešame so zemiakovo-šunkovou zmesou,
Papriky umyjeme a rozkrojíme na polovicu, jadro vyberieme. Do vnútra paradajok navrstvíme náplň a na vrch uložíme plátky paradajok.
Formu na pečenie vymastíme olejom a môžeme pridať aj 2-3 lyžice vody. Potom do nej uložíme naplnené polovice paradajok.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30-35 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk